Hornbeer har følgende øl med ved Ølfestival København 2011 – 26. til 28. maj.
Hornbeer har premiere på syv øl ved Ølfestival København. For alle gælder det, at publikums reaktion afgør, om de bliver en del af Hornbeers faste sortiment.
Hornbeer Dryhop (5%): En tør humlet øl.
Det er ikke en IPA – det er ikke en lager, men det er en undergæret øl, godt humlet og tørhumlet. Det er en singlehop version – al humle er Amarillo. Målet med denne øl, er at tilbyde en helt tør øl uden meget restsukker i kombination med humlen. Så kommer humlen rigtigt til sin ret, og Amarilloens karakteristiske duft og smag bliver tydelig.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Hornbeer Gingerhorn (5,1%): En øl med ingefær.
Opdatering: Blev ikke til noget.
Så vil vi lige prøve at krydre en øl med ingefær. Ingefær har været brugt som krydderi i øl vel stort set altid. Nu fik vi så lyst til at prøve. Øllet er undergæret ved 10 grader, så profilen er “ren” og smagen af ingefær får lov at træde frem. Nyd Gingerhorn afkølet, gerne lige fra køleskabet- på en varm sommerdag.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Hornbeer Schwarzhorn (4,8%): Schwarzbier.
Undergæret som tysk schwarzbier. Den har derfor den “rene” smag som kendetegner de undergærede øl. Smag af ristet malt og lidt karamelmalt. Schwarzbier er velegnet til det danske frokostbord.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Hornbeer Smoked Dubbel (7,5%): En øl tørverøget malt.
Her er eksperimenteret med et par øltyper, belgisk dubbel og røgøl. Her er brugt tørverøget malt. Gæren er af en type der “gærer langt ned” – så øllet er relativt tørt uden den store restsødme.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Hornbeer Sourhorn (6%): En sur øl.
Nu er du advaret! Det er en sur øl – og sur med vilje! Tæt på de vildgærede øltyper. Vi har podet den med lactobacillus – også kaldet mælkesyrebakterier. Det er de samme bakterier, som findes i yogurt og tykmælk. Udover lactobacillus, er den podet med brettanomyces. Det giver den lidt “brett-karakter” som nogle vælger at kalde det. Øllet er blandet med øl som har ligget på fad i 12 måneder.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Hornbeer The Fundamental Blackhorn (11%):
Nu synes vi, at tiden er inde til denne øl. Her er tale om en kraftig stout på 11% med coffeemalt, choclatemalt, black malt og honning. Vi har humlet til 120 IBU, vi har tørhumlet og lagret den med egetræ og valnød. Nu synes vi, at den har lagret tilstrækkeligt, så nu skal den på flasker. Hvad smager den af? Dem der har smagt den, siger kaffe, lakrids, honning, eg og valnød. Men døm selv.
Valgt som den bedste øl til ølfestival i Valhal i Frederikssund, 2011.
Indeholder: Bygmalte, honning, humle, gær og vand.
Etiket: “Undergravende virksomhed” af Gunhild Rasmussen. The Fundamental Blackhorn er frigivet, men er ikke tidligere detaljeret omtalt på Beerticker.dk.
Hornbeer Tipoldeale (6%): Øl som i gamle dage.
Vi har talt med kloge mennesker om øllet i gamle dage. Vi skal længere tilbage i tid end til tipoldemor – vi skal 4-500 år tilbage i tiden. Det var dengang man tørrede malten over åben ild, så malten smagte af røg. Det samme gjorde øllet. Det var tiden før man brugte humle i Danmark. Så man brugte andre planter til at give øllet karakter. Enebær blev brugt sammen med egebark. Det er det vi har gjort i Tipoldeale. Så nu skulle det være muligt at føle sig hensat 4-500 år tilbage i tiden.
Indeholder: Bygmalt, røgmalt, humle, gær, enebær og vand.
Hornbeer Trippelhorn (9%): En champagneagtig trippel.
Opdatering: Blev ikke til noget.
Nytårsaften tog vi beslutningen: det må kunne lade sig gøre at brygge en øl, der kan erstatte champagnen? Vi forsøger med Trippelhorn. Stilmæssigt er vi jo i Belgien hvor trippel er een af de klassiske øltyper. Men denne her er fra Kirke Hyllinge. På ægte belgisk vis er den eftergæret på flasken og højt carboneret. Sørg for at den er godt afkølet før den åbnes.
Indeholder: Bygmalt, humle, gær og vand.
Alle etiketter står Gunhild Rasmussen for.
Følgende kendte øl har Hornbeer også med ved Ølfestival København 2011: Black Magic Woman, Brown Ale, Caribbean Rumstout, Dunkelhorn, Framboise, Funky Monk, Helge, Hophorn, Hornbock, IPA, Oak Aged Cranberry Bastard, Summer og Svejk.
yespr siger
Rygtet vil vide at de også medbringer en øl ved det smukke navn: “Orker du heller ikke Midtfyn?” 🙂