Amager Bryghus har i morgen lørdag premiere på fire øl – tre fadlagrede udgaver af Hr. Frederiksen og en fadlagret Oatmeal Porter.
Amager Bryghus Hr. Frederiksen Colorado Whiskey Edition (12%): Fadlagret Imperial Stout.
Det er efterhånden næppe nogen hemmelighed, at “Hr. Frederiksen” er signaturøllen for Amager Bryghus, og vi indrømmer gerne, at netop denne store, sorte øl ligger vore hjerter nær. Ligeledes er det næppe nogen hemmelighed, at vi er særdeles glade for Stranahan-whiskey fra det lille destilleri i Denver, Colorado. Med Hr. Frederiksen Colorado Whiskey Edition kombinerer vi hele to gode ting i én flaske, og vi håber at du – kære ølelsker – vil nyde den frydefulde kombination af en rig og potent Imperial Stout fra Amagers smukke, bølgende, grønne landskaber, der efter 26 måneder på et Stranahan-whiskeyfad er rundet af den let sødmefyldte whiskey fra Colorados vilde bjerge. Hr. Frederiksen Colorado Whiskey Edition er ikke en øl, du kaster i svælget i overdrevne mængder henne på din lokale bæverdink. Det er en nydeøl – gerne ophældt i et stort pokalglas – til stille, eftertænksomme aftenstunder foran pejsevideoen, hvor du i ro og mag kan fundere over livets store spørgsmål. Og dem, er der jo mange af. Og til at fordøje dem kan du passende nyde denne store øl, som er tæmmet potens… i den mest positive forstand vel at mærke.
Ingr.: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, kandis, humle og gær. Lagret i 26 mdr. på Stranahan whiskeyfade.
Havde forpremiere ved Borefts Beer Festival i Holland.
Amager Bryghus Hr. Frederiksen Danish Red Wine (10,5%): Fadlagret Imperial Stout.
På Amager Bryghus har vi aldrig lagt skjul på, at vi nyder at kombinere det bedste fra flere verdener eller regioner. Med denne rødvinsudgave af Hr. Frederiksen kombinerer vi to af landets fremmeste regioner, når det gælder fremstilling af ædle drikkevarer. I al klædelig ubeskedenhed vil vi tage en smule kredit for, at netop Amager har udviklet sig til landets måske førende ølregion, hvor vort lille bryghus, som producerer læskende fryd på flaske, er placeret strategisk midt mellem gyldne, bølgende bygmarker kun brudt af idylliske små humlelunde. Akkurat på samme vis har vor kære naboregion Hvidovre for længst udviklet sig til Danmarks fremmeste vinregion, ikke mindst manifesteret ved den umiskendelige terroir man finder omkring Avedøre Landsby med sine mange pittoreske, sydvendte skråninger fyldt af solhungrende vinstokke. Fra vore gode venner hos Dansk Vincenter har vi således lånt et træfad, der har rummet vingårdens fremmeste produkt; Nordlund-vinen. Vi har ladet Hr. Frederiksen hvile sig hele 12 mdr. på et Nordlund-fad og suge Avedøre-kraft og -saft til sig. Det er det bedste af to verdener i ét, som vi hermed med glæde lader dig opleve – nyd dem!
Ingr.: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, kandis, humle og gær. Lagret i 12 mdr. på dansk rødvinsfad.
Amager Bryghus Hr. Frederiksen Swedish Red Wine (10,5%): Fadlagret Imperial Stout.
Som det danske bryggeri, der ligger tættest på Sverige, har vi altid følt en åndelig nærhed – grænsende til ømhed – overfor vore mange svenske fans. Især vores solide Imperial Stout Hr. Frederiksen har nydt stor popularitet hinsidan.
Derfor tøvede vi ikke længe, da vi fik en forespørgsel fra sveernes rige, om ikke vi kunne lave en særlig svensk udgave af Hr. Frederiksen. Gennem vore tætte – og indrømmet også lettere suspekte – forbindelser til den skånske underverden lykkedes det os at fremtrylle noget så sjældent som et træfad, der har rummet svensk rødvin. Jep, svensk rødvin. Vi vurderede at netop blågule tanniner og amagerkansk sort øl kombineret med fadlagring i et helt år ikke kunne undgå at blive andet end en heldig og hellig alliance. Vi håber, at du vil vurdere, at vi havde ret. Nyd Hr. Frederiksen – Swedish style.
Ingr.: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, kandis, humle og gær. Lagret i 12 mdr. på svensk rødvinsfad.
Hr. Frederiksen er tidligere kommet i en portvinslagret udgave.
Amager Bryghus POP! (9%): Portvinslagret Oatmeal Porter.
Egentlig skulle denne øl have heddet ”Portvinslagret Oatmeal Porter”, og selv om vi her på bryghuset ynder lange og komplicerede ølnavne, så er vi også bevidste om, hvor vi kommer fra. Så på ægte populistisk maner forkortede vi simpelthen navnet til ”POP!” – så håber vi lissom at have alle med, fra Windsorvej til Holmbladsgade. Men jo, dette er en Porter så solid, som du næppe nogensinde har fået den før. Brygget på de sorteste malte, vi overhovedet kunne finde på lageret, de bedste havregryn fra Netto – og så tilsat et et ægte portvinsfad fra…øh, Portugal….fordi vi synes, at det hele godt må være lidt fisefornemt.
Forestil dig Bayeux-tapetet udformet som en Amar-nummerplade, på lænden af en vor lille ø’s smukkeste bimb….øh…babes. Sådan er vi: fulde af modsætninger, og platte på den subtile måde. Nyd synet af POP! når du hælder den op: sort som en vinternat i Kongelunden med et tommetykt og sejlivet lysebrunt skum, som varer næsten for evigt. Duften er blød og rig på vanille, mens portvinsfadet ikke just dominerer, men derimod udbløder og afrunder de sorte malte og fremhæver den udprægede chokoladekarakter. POP! er fuld af vitaminer sunde mineralsalte og den gør sig fortrinligt sammen med havregrød eller som erstatning for mælken på havregrynene. Åh jo, det er ganske vist….prøv det!
Ingr.: Vand, bygmalt, hvedemalt, kandis-sirup, humle og gær. Lagret i 18 mdr. på portvinsfade.
De fire øl har bl.a. premiere ved Amager Bryghus lørdag kl. 10 til 13.
[…] Bryghus Hr. Frederiksen “Vanille”: Udgave af Colorado Whiskey Edition. Fadlagret Imperial Stout – er kun med ved Copenhagen Beer Celebration. Endelig navn og […]