Nørrebro Bryghus EPA (5,8%): Enzyme Pale Ale. Bryggerirestauranten i Ryesgade, København.
Nørrebro Bryghus er stolt over at præsentere verdens måske første Enzyme Pale Ale. Denne øl er kommet til verden via et sammenarbejde mellem Nørrebro Bryghus og Novozymes. Øllen er brygget på mere end 85% umaltet byg som undermæskning bliver tilsat laboratoriefremstillede enzymer hvilket normalt kun har været en teknik der har været tilgængelig for de største bryggerier i verden. Visionen var at skabe en øl som kombinerer det bedste fra den kreative del af mikrobryg verdenen og den mest avancerede teknologi inden for den industrielle brygteknik.
Resultatet er en amerikansk pale ale på 5,8%. Øllet fremstår gyldent ufiltreret og med tydelige indslag af amerikanske humler. Den moderate restsødme er med til at balancere den aggressive humleprofil der samtidig bidrager med noter af fyrrenåle, citrus og grapefrugt.
Læs mere:
- Novozymes Ondea Brewing (Novozymes)
- Studerende genopliver klimapilsner (Videnskab.dk)
- Enzym fra Novozymes brygger øl – helt uden malt (Ingeniøren)
[…] Øl – Nyt på Beerticker.dk: Ny øl: Verdens måske første Enzyme Pale Ale fra Nørrebro Bryghus […]