Hornbeer Eskil (5,6%): Schwarzbier.
Øl i meget gamle dage var sort, brunt og skident. Sidstnævnte betød blot, at det var ufiltreret. Det bedste øl blev brygget på klostrene overalt i Nordeuropa. Blandt de dygtigste var cisterciensermunkene, der skabte fornemt øl af gode landbrugsvarer.
Vi har brygget en gammeldags munkeøl – opkaldt efter biskop Eskil, der grundlagde en række klostre i 1100-tallets Danmark. Mest kendt er nok Esrum Kloster i Nordsjælland. Vi hylder hans minde med en behagelig humlet, knaldsort øl, der har fået tilsat belgisk overgær. Det er en øl, som kan nydes i en blød stol eller til et dansk frokostbord. En øl til alle tider.
Eskil er blevet til i et samarbejde mellem forfatter Carsten Berthelsen og Hornbeer. Carsten Berthelsen, har skrevet en række bøger om øl og kultur.
Eskil får premiere i morgen søndag i Nationalmuseets forhal i København kl. 13 til 15, hvor Halsnæs Bryghus, Hornbeer og Slotsbryggeriet Føniks er til stede med øl.
- Kom og smag historisk øl og hør om ølkultur i Europa (Nationalmuseet)
- Marts: Bryggerier til stede ved Carsten Berthelsens Nationalmuseet foredrag (Beerticker.dk)
- Marts: Carsten Berthelsen øl til Nationalmuseet (Beerticker.dk)
[…] Hornbeer Eskil (5,6%): Schwarzbier. […]