Beer Here, som er lig Christian Skovdal Andersen fra det gamle Ølfabrikken, er klar med sin fjerde øl. Med det mundrette navn Kriekselikroxen. En fadlagret sour ale med kirsebær på 11%.
Således omtaler Christian den selv: … Kriekselikroksen, der startede sit liv som en mørk og stærk ale i stil med de kraftige trappistbryg. Efter endt gæring blev der tilsat mælkesyrebakterier og øllet blev langtidslagret på træfad (der tidligere har indeholdt dansk rødvin) sammen med gavmilde mængder syrlige stevnskirsebær. Den er vist nok den første af sin slags brygget på dansk grund? Øllet er let syrligt med noter af træ, marcipan, kirsebær, balsamico-eddike, kakao og vanille og med potente 11% alkohol.
Og navnet og fuglen? – her er forklaringen.
Beer Here er ellers aktuel i forbindelse med Årets Danske Ølnyhed 2008, hvor premiere øllen Jule IPA er med blandt de 10, der gik videre til anden afstemningsrunde. Og jo, Christian har forsyninger tilbage af den. Noget som f.eks. de lokalafdelinger i Danske Ølentusiaster, der skal afholde smagninger af de 10 finalister, vil være meget glade for.
Læs mere:
Kriekselikroxen er over os! (Beer Here)
Christian siger
Jeg er forhåbentlig bedre til at lave øl end til at formulere mig skriftligt. Ret venligst til den teksten til det mere korrekte:
“Resultatet blev Kriekselikroksen, der startede sit liv som en mørk og stærk ale i stil med de kraftige trappistbryg. Efter endt gæring blev der tilsat mælkesyrebakterier og øllet blev langtidslagret på træfad (der tidligere har indeholdt dansk rødvin) sammen med gavmilde mængder syrlige stevnskirsebær. Den er vist nok den første af sin slags brygget på dansk grund? Øllet er let syrligt med noter af træ, marcipan, kirsebær, balsamico-eddike, kakao og vanille og med potente 11% alkohol. ”
Min hjemmeside er opdateret.
Mvh. Christian