Ølskribent og foredragsholder Carsten Berthelsen (tv) står sammen med Politikens madskribent Carsten Kyster bag den nye bog Godt bryg, god mad. Hvor fokus er på kombinationen øl og mad.
Den årstids opdelte bog har 40 opskrifter, som der indgår øl i – foruden der anbefales øl til maden. Det er opskrifter som f.eks.:
- Kalvekød gravet i Stout og nordiske krydderiurter.
- Tatar af ølmarineret okseinderlår, purløg og æbler.
- Butterflykylling med pilsner, fennikelfrø, hvidløg og citron.
- Tigerrejer stegt i ølsmør og fyldte courgetteblomster.
- Ølnaise & pølser.
- Juleand glaseret med ølsirup og rødbedesalat.
- Pub meatpie af oksebryst langtidsbagt i Stout.
- Ølis med honningkagecroutoner.
De anbefalede øl får en lille historie med fra Carsten Berthelsen i hans karakteristiske levende fortælle stil.
Endvidere er der en oplistning af øltyper, hvor der anbefales hvilken type mad, de skal serveres til. Eller hvor de er egnet til at bruge i madlavningen.
Der er også sider dedikerede til påskefrokosten samt øl til julemaden.
Carsten Berthelsen indleder bogen med at ridse op, hvordan vi er kommet frem til den danske ølverden, som vi kender den i dag. Der er også et lille ølleksikon samt generelle råd om hvordan øl skal serveres.
Et eksempel på en opskrift med tilhørende øl opslag:
Læs mere:
- Opdatering: Anmeldelse: 5 hjerter til grundig øl-guide med opskrifter (Politiken.dk) – alternativ link
- Kyster og Berthelsen og ØL i MAD (NOMMO · STYLING + ART DIRECTION v./ Ann-Britt Balle)