Mogens og Christina Heidtmann står bag det nye nordsjællandske mikrobryggeri Nordkystens Bryghus. Brygudstyret leveres om ca. to måneder.
Den 47-årige Mogens Heidtmann og konen den 40-årige Christina Heidtmann, der bor i Hundested, er ved at starte Nordkystens Bryghus.
Der er købt 250 liters nyt brygudstyr i USA, der forventes leveret om ca. to måneder, oplyser Mogens Heidtmann til Beerticker.dk.
Desuden er en lejekontrakt på et 60 kvadratmeter ny istandsat lokale i Værebro ved Ølstykke ved at være faldet på plads. Herefter bliver der rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen, for at få en fødevare godkendelse. Desuden er Mogens og Christina Heidtmann begge optaget i Næringsbasen, foruden punktafgift registrering samt registrering ved Dansk Retursystem er på plads.
Det forventes at til april/maj er alle formalier på plads, således der kan brygges. Ca. 500 liter skal der brygges om måneden. Mogens og Christina Heidtmann er fælles om det praktiske brygger arbejde.
Nordkystens Bryghus logo, ølnavne, etiketter osv. er fra det maritime miljø. Dels har det baggrund i Mogens Heidtmann’s arbejde som skibsingeniør, foruden der sejles i fritiden. Om logoet skriver Nordkystens Bryghus: “Vores logo er et spanterids fra et Colin Archer design, som er meget berømt i maritime kredse og står for et helt sublimt kvalitetsmæssigt design og udsøgt håndværk, en målsætning vi betragter som noget af det vigtigste.”
Den første øl fra Nordkystens Bryghus er Skibsøl No. 2 (6,1%), der er udviklet gennem de sidste to år. En ale der er krydret let med appelsin, kaffe og egetræsspåner. Banjer Øl (5,9%) – en porse øl let krydret med enebær, forventes færdigudviklet til foråret. Ellers er der planer om julebryg og påskebryg.
I løbet af efteråret har der været kontakt til cafeer, restauranter og hoteller, der har fået smagsprøver af prøvebryg. Der er således allerede aftaler om fast leverance af både flaskeøl og fadøl. Markedet bliver i første omgang Nordsjælland – f.eks. i det maritime miljø bl.a. havne restauranter.
Nordkystens Bryghus er et fritidsprojekt, da de begge har fuldtidsarbejde ved siden af – Mogens Heidtmann som sagt som skibsingeniør og Christina Heidtmann som ernæringsassistent. Interessen startede med, at Mogens Heidtmann fik et håndbryg sæt i fødselsdagsgave. Mogens Heidtmann siger til Beerticker.dk:
– Min baggrund som håndbrygger går tre år tilbage, og både jeg og min kone synes, det er fantastisk inspirerende at forfine hvert bryg og udvikle hver type så perfekt som muligt. Det er et spændende område at begive sig ind på og alt med hensyn til både brygning, udstyr og offentlige myndigheder har været meget udfordrende og ekstremt lærerigt.
[…] Februar: Nordkystens Bryghus forventer forårs brygstart (Beerticker.dk) […]