Opdateret
Three Floyds og Mikkeller holder ølmiddag på Mielcke & Hurtigkarl i København den 24. maj. Samarbejdsbryg skal også brygges.
Three Floyds er nu tre år i træk blevet udråbt til verdens bedste bryggeri af RateBeer. Blandt andet kendt for den nok mest hypede ølevent i verden – Dark Lord Day.
Stifter Nick Floyd, Vice President Barnaby Struve, Head Brewer Chris Boggess samt en brygger mere kommer til København. Ugen efter ølmiddagen og Ølfestival København skal samarbejdsbrygget BooGoop brygges på De Proef i Belgien – en Buckwheat Wine.
Fra Mikkeller:
Ølmiddag i verdensklasse
Verdens bedste bryggeri, amerikanske 3 Floyds, kommer til København og leverer øl til en enestående ølmiddag på Mielcke & Hurtigkarl. Det danske mikrobryggeri Mikkeller står bag initiativet.
To af landets mest innovative profiler inden for henholdsvis øl og mad, brygger Mikkel Bjergsø og kok Jakob Mielcke, slår 24. maj kl. 18:00 dørene op til en helt unik mad- og drikkeoplevelse på restaurant Mielcke & Hurtigkarl i København. De to har i samarbejde arrangeret en eksklusiv ølmiddag, og har i den anledning fået verdens bedste bryggeri, amerikanske 3 Floyds, til at levere øl til maden. Chicago-bryggerne gæster København i forbindelse med brygningen af en ny Mikkeller/3 Floyds øl og for at deltage i Ølfestivalen i Tap 1 26.-28. Maj.
“3 Floyds er uden tvivl det bedste bryggeri i verden. Det er fantastisk, at de gæster Danmark til ølfestivalen og jeg er meget taknemmelig over, at de er gået med til at lave denne middag,” siger Mikkel Bjergsø, der er initiativtageren til projektet.
Han var ikke i tvivl om, at kok Jakob Mielcke, skulle levere maden til arrangementet.
“Jakob er efter min mening en af Danmarks mest spændende kokke, og han har den samme indstilling til sit fag, som jeg til mit – det gælder ikke om at følge eksisterende regler, men om at lave det bedst mulige og mest interessante produkt,” forklarer bryggeren.
Gourmet uden vin
Mielcke røg straks med på ideen. Han og de andre kokke på restauranten har fået udfordringen at kreere otte forskellige retter, der matcher både det danske og det amerikanske øl. Til hver ret får gæsterne serveret et glas Mikkeller- og et glas 3 Floyds-øl.
“I øjeblikket sker der meget med øl og ølbrygning, der gør øl mere interessant i kombination med mad. Så da vi blev spurgt om at lave en menu til to af verdens bedste bryggerier, kunne vi kun sige ja,” siger kokken.
Mielcke & Hurtigkarl har tidligere serveret Mikkeller-øl til deres mad på trods af, at ’det finere køkken’ traditionelt går hånd i hånd med vin.
“Traditioner interesserer mig simpelthen ikke, og mit udgangspunkt er et andet. Hvis jeg smager noget, der fanger min interesse, bliver jeg inspireret og får lyst til at lave mad til det eller af det. Der er i øvrigt rimelig lange udsigter til, at dansk vinproduktion kommer i bare tilnærmelsesvis samme gastronomiske luftlag som mange af Mikkellers øl,” forklarer Jakob Mielcke.
Bryggerne fra 3 Floyds har desuden medbragt den amerikanske Michelin-stjernekok Mike Sheerin , der skal hjælpe til med at lave en af de otte gourmetretter. Under middagen præsenterer Mikkel Bjergsø og bryggerne fra 3 Floyds løbende de i alt 16 øl, der bliver serveret til maden – heriblandt er en helt speciel brandy fadlagret version af 3 Floyds legendariske imperial stout ’Dark Lord’, som aldrig har været udgivet før. Derudover står en række spændende ølnyheder fra begge bryggerier på aftenens menu.
3 Floyds
- Blev startet I 1996 af brødrene Nick and Simon og deres far Mike Floyd.
- Holder til i Munster, lidt uden for Chicago
- Er 3 år i træk blevet kåret som ’Verdens bedste bryggeri’ på det internationalt anerkendte øl-forumRatebeer.com.
Mikkeller
- Blev kåret som ‘Årets bedste bryggeri’ i 2006, 2008 og 2009 af Foreningen Danske Ølentusiaster.
- Har siden 2006 placeret sig i toppen blandt de bedste bryggerier i verden på det førende internationale ølsite Ratebeer.com.
- Er Danmarks mest eksporterede mikrobryggeri med eksport til ca. 30 forskellige lande.
- Har brygget hus-øl til Michelinstjerne-restauranterne Kiin Kiin og Noma.
Restaurant Mielcke & Hurtigkarl
- Åbnede i 2008 i Det Kongelige Haveselskabs lokaler ved Frederiksberg Have
- Er drevet af kokkene Jakob Mielcke og Jan Hurtigkarl
- Er indrettet med hjælp fra blandt andre designeren Henrik Vibskov, den grafiske designer Margrethe Odgaard og dj og kunstner Anika Lori.
3 Floyds/Mikkeller/Mielcke & Hurtigkarl Dinner
24. Maj klokken 18
Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg
Ølmiddagen koster 2.500 kroner og tilmelding kan ske gennem Mikkellers hjemmeside Mikkeller.dk
[…] omtalt tidligere er der Three Floyds og Mikkeller ølmiddag på Mielcke & Hurtigkarl 24. maj. Desuden er Three Floyds på Mikkellers stand ved Ølfestival […]