Magasinet MAD&venner har smagt på 30 øl til påskefrokosten. Smagepanelet bestod af restauratør og køkkenchef Morten Køster fra Restaurant No1 samt Kristoffer Baagøe og Ole Høy Hansen fra MAD&venner.
Testvinderen blev belgiske Troubadour Blond:
Den bundklassiske etiket lover måske ikke det store, men det skal man ikke lade sig narre af. Troubadour er høj-høj kvalitet og hænger i sig selv eminent godt sammen, og styrken, syren, bitterheden, malten, humlearomaerne mv. er i en kombination, der passer som fod i hose til påskefrokostens elementer. Skal man udnævne en vinder, må det blive denne dejlige øl – efter alle smageres vurdering. Troubadouren er eftergæret i flasken på samme måde som La Chouffe – så der skal skænkes varsomt, så bundfaldet ikke kommer med i glasset.
OLE: Flot gul farve, stort skum, balance og elegance. Øl med karakter. Den bedste.
MORTEN: God smag, høj alkohol, glimrende til maden.
KRISTOFFER: En fremragende rund og behagelig øl, som går rent hjem til smørrebrødet.
Der blev testet 30 øl, som bl.a. blev udvalgt af Jan Filipe fra den københavnske øl-forretning BarleyWine. Men af dem præsenteres kun de 12 øl, som MAD&venner finder bedst egnet til påskefrokosten. Navnene på de øvrige 18 øl fremgår ikke af artiklen. Desuden gives der ikke karakter, men her er de øvrige 11 øl, der omtales:
- Amager Bryghus The Sinner Series Wrath
- Ayinger Celebrator Dobbelbock
- Coisbo Beer Easter Ale
- Fur Bryghus Fur Påskebryg
- Herslev Bryghus Økologisk Paaskebryg
- Hornbeer Påskeøl
- Husbryggeriet Jacobsen Forårsbryg
- Indslev Bryggeri Påske Hvede
- La Chouffe
- Ugly Duck Brewing Co. Helmuth Kellerbier
- Ugly Duck Brewing Co. Højsaison