Her er en oversigt over de nye samt planlagte øl fra Anders Kissmeyer i hans nye projekt Kissmeyer Beer & Brewing.
Kissmeyer Beer’s faste øl:
- No. 1 Stockholm Syndrom DIPA – brygget ved Sigtuna Brygghus i Sverige, er frigivet.
- No. 2 Pale Ale (6%) – brygget på Fanø Bryghus, er frigivet.
- No. 3 Imperial Porter (9%) – planlagt.
- No. 4 Citra Tripel (9%) – brygges marts/april ved Cambridge Brewing Co. i Boston, USA, kun lidt af det bryg når til Danmark. Uafklaret hvor den efterfølgende skal brygges. Inspireret af Nørrebro Bryghus Vårtripel. I forbindelse med at Anders Kissmeyer deltager i Craft Brewers Conference i San Francisco.
- No. 5 Espresso Stout (7,5%) – basis opskrift brygget for en uge siden på Søgaards Bryghus. Første bryg kommer ud som Søgaard øl. Kommer senere under Kissmeyer Beer. Læs mere her.
- No. 6 PilNZer (5%) – pilsnertype tørhumlet med new zealandsk humle. Brygget denne uge på Lervig Aktiebryggeri i Norge.
- No. 7 Honey Porter – brygget på Fanø Bryghus, er frigivet.
- No. 8 Smoked Baltic Porter – brygget på Lervig Aktiebryggeri i Norge, er frigivet.
- No. 9 Witter Saison du Fleur – brygget på Fanø Bryghus, tæt på frigivelse.
De faste øl kommer før eller siden også på flaske. Desuden kommer der også sæsonbryg.
Kissmeyer Barrel Reserve. Inspireret af Nørrebro Bryghus Limited Release serie. Fadlagrede øl der skal brygges ved Amager Bryghus. De første forventes frigivet til efteråret. Foreløbig er planlagt:
- “barley wine fadlagret”
- “Citra Tripel fadlagret”
- “Imperial Porter fadlagret”
- “Smoked Baltic Porter fadlagret”
- “Oud Bruin rødvinsfadlagret” (sour barrel aged series)
- “antal frugt lambic’er” (sour barrel aged series)
Samarbejdsbryg efter den lange række samarbejdsbryg Anders Kissmeyer stod for ved Nørrebro Bryghus. Bemærk at de faste Kissmeyer Beer øl i høj grad også er samarbejdsbryg. Brygtidspunkt er angivet.
- Hill Farmstead Brewery, USA: Fear and Trembling/Frygt og Bæven. Smoked Baltic Porter i tre fadlagrede udgaver, Bourbon, French Oak Cabernet samt Cabernet/Bourbon Blend. April 2010.
- Hill Farmstead Brewery, USA: Holger Danske. Smoked Strong Brown Ale. Oktober 2010
- Amager Bryghus/Kissmeyer Beer/Mikkeller: Drei Von Dänen, stærk og meget humlet Smoked Baltic Porter på cognacfad – oktober 2010, ikke frigivet. Kommer også i ikke fadlagret udgave.
- Fuglebjerggaard: Kølsters Bryg No. 115 Vinterli’. Amber Ale i 10 chilivarianter med forskellige chilier eller doseringer. Oktober 2010.
- Camden Town Brewery, London: London Porter. Med bryggeren danskeren Troels Prahl, der tidligere havde Ferm laboratorievirksomheden. Februar 2011.
- Hill Farmstead Brewery, USA: Marts/april 2011. I forbindelse med at Anders Kissmeyer deltager i Craft Brewers Conference i San Francisco.
- Svaneke Bryghus: Røgøl, april 2011
- Tjekkiet: Maj 2011.
- Kiuchi Brewery, Japan: August 2011. Arrangeret via amerikaneren Ilan Klages-Mundt, der nu er i praktik ved Fanø Bryghus – var før ved Kiuchi. Kiuchi kontraktbrygger for bl.a. Nøgne Ø og Brooklyn Brewery. Anders Kissmeyer skal samtidig være øldommer ved International Beer Competition i Tokyo.
- Hornbeer: Uafklaret hvad og hvornår.
- Raasted Bryghus: Uafklaret hvad og hvornår.
- Nøgne Ø, Norge: Uafklaret hvad og hvornår.
Anders Kissmeyer har planer om, at få brygget Kissmeyer Beer’s øl lokalt på en række af de markeder, hvor de bliver solgt. Så f.eks. Smoked Baltic Porter bliver brygget ved lokale bryggerier i USA, Canada, Finland, Norge og Sverige (de lande der specielt er i tankerne lige nu). Ved lokale bryggerier efter Anders Kissmeyers opskrift, men med hver deres anderledes udgave. Se hvad hver enkelt af de anerkendte bryggerier kan få ud af opskriften.
Indslev Academy: Videreførsel af Nørrebro Bryghus konceptet “Brewing Workshops” – nu ved Indslev Bryggeri. Brygdag med verdensklasse bryggere som medier, kollegaer og ølinteresserede deltager i. Anders Kissmeyer melder ud, når der en nærmere plan for, hvornår der skal brygges og med hvem.
Kissmeyer Beer skal distribueres i Danmark og Europa af Drikkeriget – og i USA af Shelton Brothers.
Som det ses af ovenstående, så er Anders Kissmeyer for tiden meget optaget af røgmalt. Han har nu fået hans egen rygeovn, hvor han selv ryger malten.
Læs også:
- På sporet af dessertøl (Nordjyske.dk)
[…] Kissmeyer Beer’s ølplaner […]