Informations ølanmelder Niels Ivar Larsen bedømmer i dagens avis tre af de ti øl, der blev frigivet i forbindelse med Nørrebro Bryghus 10 års jubilæum.
Nørrebro Bryghus Oud Bruin får de maksimale seks stjerner:
Oud Bruin (’gammel brun’) er en svær genre. Men bryggeriet er sluppet godt fra at prøve kræfter med Flanderns Stolthed. Det mahognifarvede øl har en fortid som brown ale og har lagret på eg i over et år. Den lange proces gør, at restgær og bakterier danner en velsignet syrlig og kompleks smag med en både bærsød og peberkrydret aroma med noter af tempranillodrue. Også karamel, kiks, blomme og balsamico kan fornemmes. Smagen er konsistent med disse duftindtryk og syrligheden er tilpas moderat og ikkesnerpende. En fejlfri øl, jeg straks blev forfalden til. Med flere spændende nuancer end i mange andre genrebud.
SEVEN Whisky fra Nørrebro Bryghus får ligeledes seks stjerner:
Jubilæumsarrangementets pièce de résistance var dog nok den whiskyfadlagrede udgave af Seven – en legendarisk imperial stout udviklet af ikke færre end syv innovative bryggere. Farven er knaldsort uigennemsigtig og viskositeten tyk. Aromaen er sød som sirup og chokoladekage med indslag af vanilje, svesker, engelsk lakrids, mild chili, kanel og whisky og ristet kaffe. Der er så meget kompleksitet og karakter på færde, at det tangerer vanvid. Et absolut must for yndere af de helt potente øl og ikke langt fra at være helt deroppe at ringe, hvor Three Floyd/Dark Lords bourbonudgave udløser engleorgasme i øllets himmerige. Hvilket jubilæumsbrag!
TickTickBoom – Quadrupel lagret på rødvinsfad med hindbær – fra Flying Couch Brewing får fire stjerner. Peter Sonne, der er brygmester på Nørrebro Bryghus restaurantbryggeri, står bag Flying Couch.
En uhyre sælsom opskrift. Bærsødme, vanilje, tørrede frugter, citronskal, kandis og træ er de mest distinkte noter i en øl, om hvilken man har svært ved at tro, at den holder de angivne 11,4 procent i alkohol. En farlig frister. Jeg synes den holder, men måske mest som cadeau til eksperimentets ånd. Meningerne var delte blandt kollegerne.
Læs mere: