Informations Niels Ivar Larsen har til dagens avis smagt på tre øl, han vurderer som værende god at drikke her til jul.
Samichlaus fra østrigske Schloss Eggenberg får de maksimale seks point. En nyde øl til sidst på aftenen:
… Hvem har hældt bourbon i min øl, tænkte jeg ved mig selv? Chokolade, mandler, pære og kirsebær indgår i det vidt spændende smagsregister. Ekstremt vinøs og fin bitterhed i finalfasen. Samichlaus bliver endnu bedre af at blive gemt over en årrække, hvis man ellers formår at holde nallerne og snablen fra den.
Helge fra Hornbeer – en Barley Wine med kirsebær – vurderes som værende velegnet til risalamanden. Den får fem point:
Den er bærsyrlig, har mange slags malte, appelsinskal og rige doser humle i sig, og den er med sin rødlige glød og pinkfarvede skumkrone en fryd for øjet. Aromaen er en smule snerpende i retning af kælderlugt og kærnemælk. Kroppen er fuldfed og den smyger sig over ganen. Syrligheden er ikke så aggressiv som i vildtgærede belgiske frugtlambics, og maltenes toner af dadel og karamel yder modspil. Så hip hip hurra for Helge.
Willemoes Jul 2012 fra Bryggeriet Vestfyen får fire point:
Jul 2012 er en smuk kobberrød dobbelt-IPA på ni procent med herlige mængder af grapebitterhed i sin aroma, der også byder ind med nyslået græs, kløver og fyrrenål, og er det fersken og passionsfrugt? Malten er der heller ikke sparet på, og styrken er fornuftig. Finishen er tør, lang og velgørende bitter, men trods alt nok for éndimensionel for den, der er vant til multihumlede IPA’er, lød det blasert fra den professionelle anmelder.
Læs mere:
- Sur jul, bitter jul, stærk jul, men ikke sød jul (Information)