GourmetBryggeriet så på et tidspunkt ud til at være den store fisk, men endte med at blive den lille.
Et par detaljer stod ikke helt klart i første omgang angående Harboes Bryggeri køb af GourmetBryggeriet, da det blev offentliggjort fredag.
Den ene stifter af GourmetBryggeriet Lars Dietrichsen ejer ca. en tredjedel af GourmetBryggeriet. Han får Harboe aktier til en værdi af 10 millioner kroner for hans andel. Den anden stifter Michael Knoth får Harboe aktier for ca. 3 milioner kroner, for de ca. 10% han ejede.
Inklusiv øvrige storaktionærers aktier overtog Harboe i første omgang 75% af GourmetBryggeriets aktier. Men hensigten er at overtage resten.
Lars Dietrichsen har kontraktligt forbundet sig til at videreføre driften i 3 år, men siger til Dagbladet Roskilde, at det forhåbentlig bliver meget mere end tre år. Tom Sand-Kristensen fortsætter som administrerende direktør.
Lille og stor fisk
GourmetBryggeriet endte med at blive en af de små fisk, som blev spist af en stor fisk. Men på et tidspunkt under finanskrisens hærgen var der spekulation om, hvorvidt GourmetBrygeriet skulle være den store fisk blandt mikrobryggerierne, der spiste de små fisk som bukkede under. Det vil sige købe nu kendte navne på supermarkedshylderne for en slik, og gøre dem til brands under GourmetBryggeriet. Tilsvarende som de gjorde med Ølfabrikken.
Nu da det alligevel er historieskrivning, som ingen praktisk betydning har længere, kan jeg godt skrive følgende. Ifølge mine informationer, så udviste GourmetBryggeriet på et tidspunkt interesse for Brøckhouse brandet, da det endnu var i betalingsstandsning.
Men så ramte finanskrisen også seriøst GourmetBryggeriet. De havde nu rigeligt bare i at tænke på sig selv. Den slags ekspansive tanker var det ikke længere plads til.
– Vi havde to muligheder. Den ene var at finde en partner, som vi nu har gjort, den anden mulighed var at reducere GourmetBryggeriet. Så kunne vi vente to til tre år på, at finanskrisen gik over, så vi igen kunne begynde at vokse, siger Lars Dietrichsen til Dagbladet Roskilde.
GourmetBryggeriets fremtid nu
Lars Dietrichsen siger, at salget vil betyde, at produktionen nu vil blive øget i Roskilde.
– Vi har haft en periode, hvor vi ikke har udnyttet kapaciteten fuldt ud i Roskilde, men nu vil udnyttelsen komme op på fuld styrke, så vi får endnu mere ud af produktionsapparatet i Roskilde. Samtidig får vi nu et bedre udgangspunkt for råvarekøb og så videre. Dette handler ganske enkelt om at fremtidssikre GourmetBryggeriet. Det mener jeg, at vi nu har gjort, siger Lars Dietrichsen til Dagbladet Roskilde.
[…] Harboe og GourmetBryggeriet – stor og lille fisk (Beerticker.dk) […]