Smag & Behag’s testpanel har smagt på 15 danske klosterøl, det vil sige de belgiske øltyper blonde, dubbel, tripel og abbey ales.
Der gives op til 5 point.
3,75: HaandBryggeriet Trippel’s Dubbel
3,50: Mikkeller Monk’s Elixir
3,40: Amager Bryghus Dragør Tripel
3,25: Bryggeri Skovlyst Tripel Blonde, Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale (gæstebryg), Hornbeer Blonde, Ølfabrikken Meyers Juniper Dubbel
3,00: Nørrebro Bryghus Tripel de Lente
2,75: Husbryggeriet Jacobsen Saaz Blonde, Midtfyns Bryghus Håndbryg Strong Ale
2,60: Søgaards Bryghus Børglum Kloster Bispens Trippel
2,50: BrewPub København Abbaye
2,25: Hornbeer Clouseau
1,50: Xbeeriment Quad
Midtfyns Chili Tripel fik 3,25, men blev ikke medtaget i selve konkurrencen. Fordi den blev bedømt til ikke at være en tripel.
Kan tilføje at Hornbeer Clouseau nok er blevet bedømt rigelig tidligt. Jeg har fået at vide, at den ikke er klar til at blive frigivet endnu.
Gæstebrygget Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale foregik i San Diego, Californien.
Selv om alle bryggerier havde fået de internationale definitioner på øltyperne på forhånd, var der blandt smagerne enighed om, at det danske udbud af klosterøl i høj grad måtte anskues som frie fortolkninger af definitionerne, skriver Smag & Behag (pdf).
Læs mere:
Klosterøl på dansk (pdf – Smag & Behag)
[…] HaandBryggeriet vinder Smag & Behag’s klosterøl test (Beerticker.dk) […]