Herslev Bryghus: Ingen krise her.
Krisen kan ifølge Tom Sand-Kristensen vise sig at blive en lille gave til Gourmetbryggeriet, skriver Roskilde Avis i dag. Den administrerende direktør siger:
– Dem, der overlever, står stærkere. Der vil være færre på markedet, og vi vil være ét af de bryggerier, der står tilbage.
Det efter at GourmetBryggeriet forleden nedjusterede forventningerne, efter et tab på 3,5 millioner kroner i første halvdel af regnskabsåret (som ved GourmetBryggeriet går fra 1. juli til 30. juni). Men Tom Sand-Kristensen siger videre til avisen:
– Hos os gør det ondt, men vi kan klare det. Vi har en højere smertegrænse end mange andre i branchen, da vi har penge på bankbogen og ingen gæld.
Jeg vil mene, det er særdeles tænkeligt, at GourmetBryggeriet vil fylde en større andel på supermarkedshylderne, når dønningerne af den nuværende krise er faldet til ro. GourmetBryggeriet er nu en gang det mest businessminded af de nye bryggerier. Det mest interessante er, om GourmetBryggeriet – trods egne problemer, har kræfter til eventuelt at feje op efter andre bryggerier, der knækker halsen. Og om de vil vel og mærke. Det er måske et spørgsmål om pris. De har jo tidligere overtaget Ølfabrikken.
Herslev Bryghus: I samme artikel siger Tore Jørgensen, Herslev Bryghus, at de ikke har mærket noget til krisen.
– Hos Herslev Bryghus melder man hus forbi angående krisen. Faktisk har salget været højere i årets to første måneder, end januar og februar 2008, skriver Roskilde Avis.
Herslev Bryghus har jo også netop foranlediget af Brøckhouse konkurs fået fantombryggeriet Djævlebryg som ny kunde. Og Christian Skovdal Andersens nye Beer Here får også hovedparten brygget ved Herslev.
Læs mere:
GB-Bryggeriet på vej mod dårligt regnskab (Roskilde Avis)
GourmetBryggeriet halvårsmeddelelse (Beerticker.dk)
GourmetBryggeriet også ramt af krisen (Beerticker.dk)