Fyens Stiftstidende har testet fire julebryg. Dels i nye udgaver samt en udgave, der er lagret i et år. Det er kun den nye øl fra i år, som får en karakter.
Bryggeriet Vestfyen Willemoes Jul. Her er det 2010 udgaven, der er testet op mod den nye øl. På trods af at avisen godt ved, at det er to forskellige opskrifter.
- 2012 – fem små stjerner: Næsen i den yngre øl byder på rugbrød, humle, parfumeret sødme og appelsinskal – lidt stenfrugt som i riesling. Smagen er solid med lakrids og tobaksbitterhed, god fylde med humle og malt – tydelig alkohol. En mættende øl med tydeligt chokoladeelement.
- 2010: Frugtig næse, vinøs med julekage. Smagen er mindre frisk end årgang 2012 med chokolade og kaffe og en fornemmelse af madeira. Ret bastant krop med lakrids, bitterhed og mørkere i frugten, men med mindre tobak end i 2012. Afrundet, men lidt harsk i finalen.
Husbryggeriet Jacobsen Golden Naked Christmas Ale:
- 2012 – fire stjerner: Den friske øl har sødme, karamel, rugbrødsdej, nødder og lidt sød parfume i næsen. Smagen byder på mere rugbrød, nødder og sød karamel i en behagelig blød og afrundet mundfornemmelse. Fyldig øl med lille bitterhed til fire pæne stjerner.
- 2011: Helt anderledes vinøs op i fjæset-næse med sødme, tropisk frugt, mangoskræl. Smagen rummer mere tropisk frugt, sød karamel, og den virker lettere i eftersmagen end den friske årgang 2012. Turbo på duften.
- 2012 – tre stjerner: Frisk humle i næsen, karamel, malt og kulsyre. Mundfornemmelsen er blød og rund med god bitterhed, elementer af rugbrød, karamel, lakrids og en maltet bitterhed hænger i mundhulen til slut.
- 2011: Næsen byder på mørk karamel, lakrids og malt med en større dybde og sødme, mere vinøs. Smagen er afrundet, mindre frisk med blød karamel, malt og større dybde foruden et touch af chokolade. Konklusion: Årgang 2012 har mere bid og kant end den (for) gamle øl. Der er mindre brus i årgang 2011, men den kan sagtens drikkes.
- 2012 – to stjerner: Frisk ukompliceret næse med pilsnerduft, citrus, våd dej og korn. Smagen har en humlet bitterhed, uklar frugt, og helhedsindtrykket er en ikke helt ren pilsner. Tør sødme. Man længes efter tjekkisk øl.
- 2011: Mørkere i duften, her er en tone af opløsningsmiddel og opvaskevand. Smagsmæssigt er billedet uklart, tung og fyldig øl med doven krop og svag bitterhed. Friskheden er helt væk, og alderen har ikke gjort noget godt for Ding Dong.