Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen har anmeldt fire danske økologiske øl.
Aarstiderne Øl, der er et samarbejde mellem Herslev Bryghus og Kølster Malt og Øl, får fem af de seks mulige stjerner:
Pallasbyggen til øllen er dyrket og maltet på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk af Per Kølster, hvorefter øllen er brygget på Herslev Bryghus, der har solide erfaringer med at benytte økologisk bygmalt fra egne marker. Resultatet er en herlig landøl, som emmer af nyhøstet korn, nymaltet byg og friskbagt flute.
Hyllie fra Thisted Bryghus får ligeledes fem stjerner:
Tilsætningen af økologisk æble- og hyldeblomstekstrakt går igen i den florale bouquet og den let sødmefulde smag, der minder lidt om cider. Derudover er der spor af nybagt brød og lidt friskhøstet hø.
- 5: Herslev Bryghus/Kølster Malt & Øl Aarstiderne Øl
- 5: Thisted Bryghus Hyllie
- 4: Klosterbryggeriet Havre
- 4: Nørrebro Bryghus King’s County Brown
Ikke frit tilgængelig: Fra jord til bord (Ekstra Bladet) – kan delvis ses her