Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen har testet fire danske mikrobryg fra bryghuse, der brygger på eget anlæg.
Vadehavs Østers Stout fra Fanø Bryghus får topkarakteren – seks stjerner.
Fanø Bryghus har høstet østers i Nationalpark Vadehavet, som koges med i urten i 20 minutter. Trods sine kun 3,7 procent og spinkle, mørkristede maltprofil er den sorte Vadehavs Østers Stout meget fyldig med spændende indslag af kaffe, saltlakrids, kinesisk soja og røg. Tør, ristet og let bitter finale. Ironisk nok er østersstouten glimrende til nyhøstede østers, men den vil også være fin til f.eks. bakskuld akkompagneret af en god brændevin.
- 6:Fanø Bryghus Vadehavs Østers Stout
- 5:Amager Bryghus Wookiee IPA, Svaneke Bryghus Hamsi
- 4:Midtfyns Bryghus Black Liquorice Stout
Ikke frit tilgængelig: Ægte dansk mikrobryg (Ekstra Bladet)