Programmet for madfestivallen Copenhagen Cooking – 20. til 29. august – er nu offentliggjort. Følgende er de øl relaterede arrangementer.
Tjek links for eventuelle tilmeldingsdetaljer.
Den Lille havfrues store kagedag:
I år er det 97 år siden brygger Carl Jacobsen skænkede København Den Lille Havfrue. Mens den originale Havfrue er på rejse, markerer vi fødselsdagen i Skulpturhaven på Carlsberg omkring den “originale” kopi. Køkkenchef Marco Sganzerla har til dagen komponeret en Carls Special kage, som serveres med matchende øl. Besøg Visit Carlsberg og smag på herlighederne. Løs entrébillet og nyd et stykke kage til de to øl, der er inkluderet i billetten. 22. august, kage fra 14.30-16.30. Skulpturhaven hos Visit Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, Valby. 65 kr. i entre til Visit Carlsberg. Billetter ved indgangen.
Frokost på Public House – gastropub:
Public House er Cofocos seneste restaurant beliggende i det smukke og velbevarede hotel ”First Hotel Kong Frederik”. Gastropubbens indretning viderefører den klassiske engelske ”town house” stil, som præger hele hotellet. Nyd en engelskinspireret tre retters frokostmenu inkl. ølmenu med danske og engelske øl. 20. til 29. august kl. 12-14.30. Public House, Vester Voldgade 25. Pris: 200 kr.
Kogekunst på klosteret (uklart hvor meget det drejer sig om øl her):
Hvad drikker Bruegels bønder og Manets barpige? Har de øl, vin eller champagne i glasset? Og hvad mon de nipper til imens? Tag med kunsthistoriker, ølentusiast og foredragsholder Carsten Berthelsen på en sanselig sensommer tur ind i kunsten og kogekunstens univers. I løbet af aftenen serveres livsbekræftende historier og smagsprøver både i glas og på tallerken fra kogekunstens univers. Aftenen afsluttes med en høstbuffet skabt af kokkene Paul Jacobsen og Anton Olsen, der også vil fortælle om aftenens smagsprøver undervejs. 28. august kl. 18.30. Esrum Kloster, Klostergade 11, Græsted. Billetter købes via www.esrum.dk.
Smag den lokale øl fra Amager Bryghus:
Traktørstedet Vestamager tilbyder smagsprøver fra det lokale bryghus, og braiserer skovsvin i øllet. Skovsvinekøllen serveres med balsamico, timianstegte rodfrugter og kartoffeltimbale og hertil selvfølgelig ølsky sauce. Det hele nydes i naturskønne omgivelser 10 minutters gang fra metro stationen Vestamager. 20. august kl. 17-20. Traktørstedet Vestamager, Granatvej 9, Kastrup. Pris: Kr. 150 for menuen ekskl. drikkevarer. Tilmelding senest 16. august.
Øl mod vin – Mikkeller mod Niche Vine:
Kiin Kiin serverer maden og lægger arena til opgøret mellem det lille Vesterbro bryggeri Mikkeller og vinimportøren Niche Vine. Slaget gælder samspillet mellem mad og drikke. Det bliver en aften med udfordrende smagsoplevelser, og en aften hvor det skal afgøres hvilke vine og øl, der passer bedst til Kiin Kiins moderne Thai køkken. Sidste år endte det dramatiske opgør uafgjort, og nødvendiggjorde en omkamp, så spørgsmålet er fortsat åbent: Er øl eller vin lillebroren i samspillet med stor asiatisk gastronomi? En middag hvor alle retter serveres med både en øl og en vin, og hvor gæsternes stemmer afgør, hvem der vinder det prestigefyldte opgør: ”Vin mod Øl”. 24. august kl. 18, 25. august kl. 18. Kiin Kiin, Guldbergsgade 21, Nørrebro. Pris: 1.200 kr.
Cap Horn i Nyhavn afholder ølsmagning. Vi smager på og fortæller om den økologiske Cap Horn-øl og den gode Nyhavnsøl fra Ørbæk Bryggeri på Fyn. Cap Horns køkken tilbereder danske fisk til Cap Horn-øllen. Kom og få en spændende oplevelse og lejlighed til at se, smage og røre ved ingredienserne, der danner grundlaget for disse kvalitetsøl. 25. august kl. 18. Cap Horn, Nyhavn 21. Pris: 198 kr. (inkl. dagens fangst, ølsmagning og foredrag)
Ølsmagningsmenu – brygmesterens favoritter:
Carlsberg Museum danner ramme om en kulinarisk aften med højt til loftet. Visit Carlsbergs køkkenchef Marco Sganzerla og brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsens har lagt hovederne i blød og sammensat en fem-retters gourmet menu, hvor øl både optræder som ingrediens og i en perfekt sammensat ølmenu. Oplev smagsuniverset i maden og øllet og de to herrers passion, når de fortæller hvorfor Saaz Blonde matcher fisk og hvorfor Carls Porter er den perfekte følgesvend til kage og chokolade. Arrangementet indledes med en rundvisning i museet. 26. august 18-22. Carlsberg Museum, Valby Langgade 1, Valby. Pris: 555 kr. Billetter via Billetnet.
Desuden er Nørrebro Bryghus blandt dem, der tilbyder klimavenlig mad (og øl selvfølgelig). Per Kølster, Fuglebjerggaard deltager i en debat om bæredygtig landbrug og fødevareforsyning.
Ingen bryggerier deltager i eat 2010 i år.
Læs mere:
Fra arkivet:
- 2009: Øl ved Copenhagen Cooking (Beerticker.dk)
[…] Mikkeller Burger & Bun L.A. Lager (5%): Til den nye Burger & Bun burgerbar i Istedgade, København. Henrik Yde Andersen – manden bag michelinrestauranten Kiin Kiin – står bag denne ambitiøse burgerbar. Mikkeller mod vin opgøret er på Kiin Kiin. […]