Christian Skovdal Andersen brygger øl i Sydafrika under navnet Bierwerk. Kommer nok på det danske marked til september eller oktober.
Sidste efterår chokerede Christian Skovdal Andersen den danske ølverden, da han meddelte, at han flyttede til Sydafrika. Han havde skabt sig et meget stort navn. Først med det gamle Ølfabrikken, der blev købt af GourmetBryggeriet – siden med BeerHere.
Spekulationerne har været mange om, hvad han egentlig skulle i Sydafrika. Nu kan det endelig offentliggøres. Selvfølgelig drejede det sig om øl – og det har det gjort lige fra han besluttede at flytte. Det nye projekt hedder Bierwerk.
Følgende er med Christian Skovdal Andersens egne ord, hvad han har gang i:
Da jeg for snart et år siden besluttede mig til at forlade DK for at starte Bierwerk, var det med intentionen om at lave øl, der havde en høj grad af “terroir”.
Sydafrika viste sig at være interessant, da det er en af de få regioner i verden, hvor der udover bygmalt og humle også gror en masse enestående frugter, bær, urter og krydderier. Der er fx flere unikke plantearter i Western Cape, hvor jeg bor, end noget andet sted af tilsvarende størrelse på planeten.
Med kun 12 mikrobryggerier til 55 mio mennesker er der et potentielt omfattende stort lokalt marked for kvalitetsøl; det er dog tanken, at end del af øllet også skal eksporteres.
I dag arbejder jeg på Cape Town’s lokale mikrobryggeri, hvor jeg har anskaffet mig min egen gærtank. Den er kun på 800 liter, men der er forhåbentlig en 2000 liters tank på vej i nærmeste fremtid. Jeg har siden februar brygget en række forskellige øl, der alle p.t. befinder sig på træfade (der kan fås nærmest gratis da det er et affaldsprodukt fra områdets mere end 300 vingårde og destillerier).
Min første øl var en steam beer med den afrikanske Southern Promise humle. Den er væk nu. Lige nu har jeg kun en wet-hop bitter klar. I denne uge brygger jeg en mørk ale med lokale appelsiner og rooibos the. På træfade står der en sour-mash ale brygget helt uden humle, en blonde ale brygget med Sauvignon Blanc druer og forgæret udelukkende med vingær samt en kraftig, mørk strong ale med lokal honning. Øllet kommer til at starte med kun på flaske, og vil altsammen være upasteuriseret, ufiltreret og eftergæret på flasken.
Jeg smager løbende på øllet og det ser ud til, at det første vil være klar henover sommeren. Noget af det vil givetvis ramme Danmark i september eller oktober. Der bliver sandsynligvis mulighed for at smage noget af det tidligere, da jeg er hjemme i et par uger til sommer og holder en ølsmagning på Café Globen fredag d. 6 august. Tilmelding kan ske til per@ldanielsen.dk.
Mikrobryggeriet Christian Skovdal Andersen arbejder ved er Boston Breweries.
Fra arkivet:
- BeerHere fortsætter selvom Christian Skovdal Andersen flytter til Sydafrika (Beerticker.dk)
- Christian Skovdal Andersen flytter til Sydafrika (Beerticker.dk)
[…] Skovdal Andersen kan som omtalt mødes i næste uge, da han er hjemme et par uger fra Sydafrika. Her er han i gang med hans nye projekt – Bierwerk. Det […]