Jyllands-Postens ølanmelder Christian Andersen sætter fokus på Thisted Bryghus, som han har testet 10 øl fra. De her omtalte seks øl får 5 ud af 6 stjerner.
Resultatet er i hvert fald en fremragende øl. Jule Stenøl er en rustik, mørk, krydret bock-agtig øl, selvom den er overgæret. En dejlig, fin livlighed og rund fylde i munden. En vidunderlig skarp bitterhed, som er i perfekt balance med sødmen og et ikke uvæsentligt skud alkohol på 8,0 procent.
Gylden med fjerlet, men alligevel en fast skumkrone. En tekstur som en dessertvin. Behagelig, fyldig mundfylde med mild karbonisering. Det kan være svært at vurdere, hvad porsen tilfører, for der er også humle i Porse Guld, men skal vi sige et mix af bitterhed, honning, lyng og kål. Det kunne være meget interessant at smage Porse Guld med mindre sødme – aromaerne ville træde tydeligere frem.
Malt og humle holder hele vejen, og smagen af karamel spiller en birolle. Masser af krop. Rustik som en bock, og mere smag i en Thy Classic i forhold til andre øl, som holder 4,6 procent alkohol.
Rank, klar og tør. Medium til meget maltsmag. Harmoni mellem sødme og bitterhed. No nonsense pilsner i en stil, som ligger mellem en tysk pilsner og en europilsner. Godt håndværk og masser af kvalitet til prisen, som vel ligger på en seks-syv kroner.
Saftig, ren malt. Aromaer af lyse frugter, lidt melon, lidt æble. Jeg er oven i købet heldig at smage en frisk aftapning, og intet slår en frisk øl. Humlen er lidt for underspillet – sødmen tager føringen uden, at vi på nogen måde er ovre i slikbutikken.
Den er renskuret og rank som en garderhusar, krystalklar lys ravfarvet. Både maltsmag og humlebitterhed er en anelse underspillet, men i balance. Pænt karboniseret. Flere frugtaromaer, primært melon.
Der gives op til seks stjerner:
- 5: Jule Stenøl
- 5: Porse Guld
- 5: Thy Classic
- 5: Thy Pilsner
- 5: Thy Økologisk Humle
- 5: Økologisk Thy Pilsner
- 4: Brown Ale
- 4: Påske Ale
- 4: Økologisk Classic
- 3: Weisse
Læs mere:
- No nonsense øl (Durst, Jyllands-Posten)