Vendepunkt i økonomien for Bryghuset Vendia i Hjørring.
Efter at 2008 gav et underskud på 1,2 mio. kr., går det nu den rigtige vej for Bryghuset Vendia. Bestyrelsesmedlem Ib Mariegaard siger til Nordjyske Stiftstidende:
– Vi kan nu over længere tid konstatere sorte tal på bundlinjen.
Bryghuset har nu i en måned brygget og tappet al øl selv. Flaskeøllet blev før da brygget og tappet ved GourmetBryggeriet, som også hjalp med etablereringen og opstarten af det nu to år gamle bryghus.
– Øllet er endnu bedre, fordi det nu er upasteuriseret, samtidig er produktionen meget mere fleksibel, siger daglig leder af bryghuset, Kristian Rise.
Produktionen kan f.eks. hurtigere omstilles, hvis der pludselig er en stor efterspørgsel på en bestemt slags øl.
Kristian Rise konstaterer også, at ølsalget tegner væsentligt bedre end i 2008.
Det skyldes også, at bryghuset oplever en større opbakning og afsætning lokalt til bl.a. restauranter og forretninger.
– Det er den lokale opbakning vi skal leve af. Øltrenden er nok lidt på retur mht. at prøve så mange slags øl som muligt. Men folk vil stadig gerne bakke op om lokale øl, siger Kristian Rise.
Derudover har Bryghuset Vendia, i modsætning til andre små bryggerier, der har drejet nøglen, en stor fordel i at have en meget rost restaurant.
Læs mere:
Øllene flyder med overskud (Nordjyske.dk)
Fra arkivet:
Bryghuset Vendia brygger og tapper nu alt øllet selv (Beerticker.dk)
Bryghuset Vendia sælger for få øl – restauranten går bedre (Beerticker.dk)
[…] Bryghuset Vendia har nu sorte tal på bundlinjen (Beerticker.dk) […]