Bjert Bryg trives med kun at satse helt lokalt. Klarer sig netop derfor ifølge Bryggeriforeningen.
Bjert Bryg’s øl er kun tilgængelig på Sdr. Bjert Kro øst for Kolding. Brygger er Torsten Reffstrup – Brygmand, der også brygger for Jelling Bryghus.
JydskeVestkysten skriver, at Bjert Bryg har fundet opskriften på succes. Odinn Hauksson, Sdr. Bjert Kro siger:
– Mange af vores øl slap op sidste år, så nu har vi flyttet produktionen til større lokaler. Hvor vi før lavede 400 flasker af hver bryg, laver vi i år cirka 1000 flasker af hver.
Ideen var fra starten, at kroen skulle kunne servere egne øl til kroens mad. I dag er alle retter på menukortet flankeret af en type øl, der smagsmæssigt er afstemt med maden.
Og det er netop den strategi, der i dag er opskriften på succes, mener Bryggeriforeningen.
– De mikrobryggerier, der klarer sig i dag, er dem, der er rettet mod salg i egen restaurant eller café. Så ved man, at der er kunder til øllet. Så det er et godt eksempel på, hvordan de helt små bryggerier finder en vej gennem krisen, siger kommunikationschef i Bryggeriforeningen, Per Sten Nielsen.
Bjert Bryg deltager i dag i konkurrencen om Årets Kolding Øl med Sorte Odin ved Øllets Dag. Har allerede vundet to gange med Brombær i 2008 og Porse i 2007.
Læs mere:
- Bryggeri holder krisen væk (JydskeVestkysten)
[…] Nyt på Beerticker.dk: Bjert Bryg går godt med lokal satsning […]