Den anden øl fra Beer Here, som Christian Skovdal Andersen fra det gamle Ølfabrikken står bag, skulle ha’ været den økologiske pilsner Clever Blonde. Men den blev trukket tilbage, lige før den skulle være frigivet i slutningen af december. Hvorfor?
Den blev brygget ved Svaneke Bryghus, til forskel fra de føreløbigt 3 andre øl fra Beer Here, der er brygget ved Herslev Bryghus. Brygmesteren Jan Paul fra Svaneke Bryghus er kommet med en særdeles detaljeret redegørelse, angående hvad der skete med Clever Blonde. Helt usædvanligt.
Et interessant indblik i en brygmesters verden. Det vil ikke være retfærdigt at nedkoge til en kortere form her, så læs det her inden resten af posten her:
Baggrundsinformationer vedrørende licensbrygget “Clever Blonde” hos Svaneke Bryghus (Svaneke Bryghus)
Det meget korte af denne redegørelse er, at den ikke blev frigivet, fordi den var uklar. Men i stedet blandet op i Svaneke’s Gammeldags Pilsner i forholdet 1:10.
Selve det at den er blandet op i Gammeldags Pilsner og ikke kasseret, har givet anledning til en debat på RateBeers Denmark forum (kun tilgængelig for medlemmer). Hvortil brygmesteren Jan Paul svarer:
..fordi den lå tættest op ad vores pilsner og der var ingen grund til at hælde den bort jo. Vi havde 2.000 liter Clever tilbage og der lå 20.000 liter Gammeldags Pilsner på en anden tank; ergo 1 : 10. Cirka 700 liter gik også til noget “Aurum”.
Christian Skovdal Andersen, Beer Here, tilføjer:
Der var ikke tale om en dårlig øl der blev iblandet. De første fustager, der blev tappet der havde et diacetylproblem er kasseret for længst. Det tilbageværende øl i tanken rettede sig og havde kun den fejl at det var tåget. Svaneke og jeg talte om at lancere det som en Kellerbier i stedet for en pilsner, men jeg vurderede at det ville være svært at få den ud i et bredere forum, da der ikke er mange der aner hvad en kellerbier er samtidig med at Hr. og Fru Danmark forventer at en pilsnerøl er klar. Med udgangspunkt i dit eksempel svarer det til at slagteren er kommet til at bestille bisonoksekød hjem i stedet for oksekød og derefter vælger at iblande 10% bison i sine oksekødspølser.
Fremgår også at hvis den bliver brygget igen, bliver det ikke i den nærmeste fremtid, på grund af praktiske problemer.
Der foregår massevis af tilsvarende ting derude, som vi aldrig hører om. Det helt usædvanlige her er, at det her offentliggøres, så vi får et meget detaljeret indblik i det.
Meget interessant. Følg gjerne opp med tilsvarende informasjon som gir et gløtt bak kulissene.