På torsdag lancerer Anders Kissmeyer samt Mattias Hammenlind fra Sigtuna Brygghus samarbejdsbryg på Mikkeller Bar.
Lancering af ’Sigtuna Stockholm Syndrom DIPA’ (Mikkeller):
En af de mange spændende og lovende aktiviteter, jeg har tænkt mig at bruge mit kommende arbejdsliv til, er at gæstebrygge hos og med gode venner og kolleger i ind- og udland. Starten på denne del af min kommende karriere foregik, da jeg den 21. juni var gæstebrygger hos den meget dygtige Mattias Hammenlind på Sigtuna Brygghus lidt udenfor Stockholm. Mattias var i januar gæstebrygger på Nørrebro Bryghus, hvor vi bryggede en barley wine med lokal honning fra Sigtuna. Dette øl ligger pt. på Caol Ila fade i Nørrebro Bryghus kælder, og frigivelsen til salg er der mig bekendt ikke endnu taget stilling til.
På mit forslag bryggede vi i Sigtuna sammen en lys dobbelt-IPA, som kommer til at lyde det logiske navn ’Sigtuna Stockholm Syndrom DIPA’, og øllet er nu klar til aftapning på engangskegs.
’Sigtuna Stockholm Syndrom DIPA’ har nået de ønskede 9,0 % ABV (OE: 23 % P) med en bitterhed på 100 BU, og farvemæssigt er vi i den meget lyse ende med ca. 25 EBC. Smagsmæssigt er øllet, udover naturligvis solidt, men afrundet bittert, superfrugtigt, da vi har valgt en intensiv humling. Først i mæsken og derefter hvert 10. minut under kogningen, og afsluttende med en solid tørhumling med vægt på superfrugtige humler – 50 % amerikansk (Simcoe, Amarillo og Columbus), og 50 % New Zealandsk (Nelson Sauvin, Pacific Gem og Green Bullit). Øllet er upasteuriseret og ufiltreret.
’Sigtuna Stockholm Syndrom DIPA’ kommer til Danmark i en uhyre begrænset mængde, og lanceringen vil finde sted på Mikkeller Ølbar torsdag den 2. september, hvor både Mattias og jeg vil være til stede.
Venlig hilsen
Anders Kissmeyer
Brygmester, Master Brewer, M. Sc.
[…] Nyt på Beerticker.dk: Anders Kissmeyer samarbejdsbryg lanceres på Mikkeller Bar […]