50 øl med 50 forskellige malte skal være klar sidst i marts!
Fra Fuglebjerggaards nyhedsbrev i dag:
Maratonmaltning og – brygning: På Mørdrupgaard har Per Grupe i samarbejde med Anders Borgen prøvedyrket over 50 forskellige gamle historiske sorter af byg, som kan bruges til malt og dermed til at brygge øl med, som kan komme til at smage af ’hine tider’. Men hvordan smager de? Og hvis vi kan forløse nogle af sortenes historier og smagspotentialer har vi grundlagt en fornyelse af den danske ølbrygning. Jeg har derfor påtaget mig at turbomalte små partier af det hele hver for sig. Og derefter brygge hver for sig med de 50 sorter. En fantastisk maratonbrygning, som skal munde ud i en omfattende smagning engang sidst i marts af det færdige øl. Følg med i historien. Forhåbentlig ender det med at øllet vil blive tilgængeligt for et større publikum måske til ølfestivallen til maj. Lad os se!
Mere malt: … så arbejdes der på højtryk på at søge Direktoratet for Fødevareerhverv om projektmidler til i samarbejde med blandt andre KU-LIFE (Birthe Pontoppidan Møller Jespersen) og Nørrebro Bryghus (Anders Kissmeyer) at intensivere maltproduktionen og finde nøglerne til at producere malt, som kan finde vej til danske mikrobryggerier og håndbryggere.
Fremgår også af samme nyhedsbrev, at Nøgne Ø skal ha’ noget norsk korn maltet på Fuglebjerggaard.
Endvidere skal Jakob Bondeseen nu være deltidsbrygger på Fuglebjerggaard.
Læs mere:
Papsoe siger
Fuck,
Jesper har I trailer til familiedytten?
Nå nej, du har jo været på Fuglebjerggaard for sidste gang….