WarPigs – Mikkeller/ Three Floyds brewpub planer i Kødbyen bliver konkrete

Opdateret 8. oktober. Første udgave offentliggjort 21. maj 2014.

WarPigs bliver navnet på den nye Mikkeller/Three Floyds brewpub, der åbner til vinter. Der bliver stort fokus på samarbejdsbryg. Stor ølfestival planlagt i efteråret.

Mikkeller 3 Floyds brewpub Kødbyen

De tidligere omtalte planer om en Mikkeller/Three Floyds brewpub i Kødbyen på Vesterbro, København er nu konkrete.

Chris Boggess fra amerikanske Three Floyds har bekræftet over for Beerticker, at den nye brewpub bliver et 50/50 samarbejde mellem Mikkeller og Three Floyds. Det er ikke planen, at der skal andre medejere ind i projektet. Han regnede med, at åbningen ville blive sidst på året. Opdatering september: Seneste er nu primo 2015.

Den mere præcise placering er Flæsketorvet 25 – den del af Kødbyen som ses på ovenstående billede. Selskabet Kødbyen Brygpub ApS er stiftet.

I den første udgave af denne historie skrev Beerticker, at WarPigs åbenbart ville blive navnet på den nye brewpub. Senere bekræftet af Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller. War Pigs er et nummer fra heavy metal bandet Black Sabbath – Three Floyds er kendt for deres smag for heavy metal.

WarPigs logo

WarPigs får et brygværk på 1.000 l, hvor der skal brygges 200.000 til 250.000 l årligt. Det er planlagt at brygge øl, der er eksklusive for brewpubben – med fokus på at eksperimentere. Desuden skal der brygges samarbejdsbryg i et omfang, der ikke er set før.

Opdateret – senest 8. oktober. WarPigs får 20 haner, hvoraf de 5 bliver med faste husøl opkaldt efter militærtanks. På de andre haner kommer der løbende nye øl. Generelt bliver der et militærtema – inklusiv i en WarPigs Club, hvor man kan købe sig til fordele. Dermed får man en militær rang efter hvad, man har købt adgang til – som f.eks. rekrut eller løjtnant. Det er værd at bemærke, at Jacob Gram Alsing fra Mikkeller har en fortid ved militæret – og derfor også kaldes Majoren. Han er WarPigs driftschef og står for opbygningen.

Som brygmester er ansat Kyle Wolak, der kommer fra Three Floyds. På Flæsketorvet kan der nu også ses meget konkrete fremskridt. Den 26. september ankom den første del af brygudstyret – tankene, fulgt af selve brygværket den 7. oktober. Nu er monteringen i fuld gang. De første par fade med fadlagrede øl er placeret i kælderen – inklusiv et samarbejdsbryg med Cigar City Brewing.

WarPigs bliver på 1.000 kvm. med plads til 180 gæster indendørs og 50 udendørs. I kælderen bliver der smagninger samt andre arrangementer. Restaurant delen bliver såkaldt american barbecue, hvor der skal ryges kød i to store “smokers”. Langtidsrygning i 12 til 14 timer, så det bliver meget mørt. Men burgere og steaks vil man også kunne få. Som køkkenchef er ansat en amerikaner – Andrew Hroza.

Det er planen at afholde en stor festival (“celebration”) ved WarPigs om efteråret. Så stort at der loves, at der kommer mange flere billetter end ved Copenhagen Beer Celebration i maj, som Mikkeller også står bag.

Copenhagen Beer Celebration 2014 3 Floyds

Three Floyds fra Munster ved Chicago er ikke hvilket som helst bryggeri. Fire år i træk blev det udråbt til verdens bedste bryggeri af RateBeer. Aktuelt er det ved den seneste RateBeer Best udråbt til verdens tredje bedste bryggeri. Desuden står det bag verdens vel nok mest hypede ølevent – Dark Lord Day. Igennem længere tid har der været et tæt samarbejde mellem Mikkeller og Three Floyds. Bl.a. en række samarbejdsbryg, ølmiddage og fast deltagelse i Copenhagen Beer Celebration.

Det nu endnu tættere samarbejde mellem Mikkeller og amerikanske Three Floyds blev næsten symbolsk markeret ved Copenhagen Beer Celebraton i maj. Barnaby Struve fra Three Floyds fik en Mikkeller tatovering (billedet herover). Overværet af to mand mere fra Three Floyds – Chris Boggess (nr. 2 fra højre) og Gary Winters (yderst tv). Selve tatoveringen kan ses her.

Et gammelt ammoniakkøleanlæg i Kødbyen har tidligere spændt ben for en tidligere planlagt Stronzo Brewing Co. brewpub. Det forhindrede i tre år, at det kommunale Københavns Ejendomme indgik nye lejemål i Kødbyen. Men det er løst nu, så der udlejes igen.

Copenhagen Beer Celebration 2014 Chuck Silva Green Flash Tim Rose Mikkeller

Mikkeller var faktisk i forvejen til stede i Kødbyen. Med et lille pilot bryganlæg ved Johns Hotdog Deli’s lejemål. På det bryggede Thomas Schøn fra Mikkeller (nu ikke længere ved Mikkeller) og siden april også amerikaneren Tim Rose. Et studenterjob da han ellers er i gang med at tage den lange masters in brewing science uddannelse ved Københavns Universitet/Den Skandinaviske Bryggerihøjskole.

Tim Rose ses til højre på ovenstående billede fra Copenhagen Beer Celebration tidligere på måneden, da der i lille skala blev brygget et Mikkeller/Green Flash samarbejdsbryg på stedet. Til venstre brygmester Chuck Silva fra amerikanske Green Flash.

Læs mere: