Prognose: Årets Danske Ølnyhed – Munkebo, Hornbeer, Ugly Duck og Herslev kæmper

Opdateret marts 2015

Munkebo Mikrobryg, Hornbeer og Ugly Duck Brewing Co. kæmper om de to priser ved Årets Danske Ølnyhed 2014. Men Herslev Bryghus kan overraske og snuppe den ene.

Årets Danske Ølnyhed 2014

Ifølge Beertickers prognose står Munkebo Mikrobryg til at løbe med prisen, ved den ene af kategorierne ved Årets Danske Ølnyhed 2014. Alstærk Bourbon fører nemlig i kategorien 6% og over ved smagningerne i Danske Ølentusiasters lokalafdelinger. Men der er ikke længere ned til Hornbeer’s Vladimir P, end at den kan overraske og vinde.

I kategorien under 6% procent fører Foxy Brown fra Ugly Duck Brewing Co./ Indslev Bryggeri. Fulgt af Hornbeers Tophop og Herslev Bryghus Mark Hø Øl. Men det ser ud til, at det står mellem Ugly Duck Brewing Co. og Hornbeer. Når Beerticker ser på det nærmere baggrundsmateriale for prognosen, er det tydeligt, at Herslev’s hø øl er den af de 10 finaleøl, som mest skiller vandene. Bedømmelserne ude i lokalafdelingerne er meget spredt lige fra førstepladser til nummer sjok.

PROGNOSE – ÅRETS DANSKE ØLNYHED 2014:

Under seks procent:

  1. Ugly Duck Brewing Co. Foxy Brown (76 point)
  2. Hornbeer Tophop (56 point)
  3. Herslev Bryghus Mark Hø Øl (51 point)
  4. Midtfyns Bryghus Pale Ale Single Hop Amarillo (29 point)
  5. Amager Bryghus/Cigar City Brewing Orange Crush (28 point)

Seks procent og over:

  1. Munkebo Mikrobryg Alstærk Bourbon (82 point)
  2. Hornbeer Vladimir P (63 point)
  3. Bryggeriet Vestfyen Willemoes Jubilæums Bryg (39 point)
  4. Bryggeriet Vestfyen Willemoes Jul 2014 (32 point)
  5. Midtfyns Bryghus Chili Klaus Ghost (26 point)

Vinderne offentliggøres 21. marts på Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense. Afstemningen sluttede den 28. februar.

Beertickers prognose er baseret på smagninger i Danske Ølentusiasters lokalafdelinger. Beerticker giver point ud fra, at en førsteplads er lig 5 point, en andenplads lig 4 point osv. Baseret på resultater fra Bornholm, Esbjerg, Fredericia, Herning, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Kolding, Region København, Køge, Næstved, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Svendborg, Sønderborg, Østfyn, Aalborg, Aarhus C og Aarhus Syd. I Næstved og Aarhus Syd kendes kun vinderne. Det delvise resultat er kendt for Bornholm, Hjørring, Kolding, Skanderborg og Aarhus C.

Læs mere:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *