Portræt af Coisbo Beer’s Anders Coisbo

Opdateret

Anders Coisbo kombinerer Coisbo Beer og arbejde ved politiet.

Fyens Stiftstidende har mødt den 35-årige Anders Coisbo på det nye lager og kontor i Vissenbjergs industrikvarter. Coisbo Beer’s øl udvikles i ombygget garage på privatadressen i Morud. Debuterede i 2010 med øl brygget på 200 liter bryganlæg i garagen.

Coisbo Beer blev i 2011 et kontraktbryggeri, og bryganlægget er nu solgt. Kontraktbryggede i første omgang ved Indslev Bryggeri, hvor Anders Coisbo også i en periode var ansat som deltidsbrygger. Siden slutningen af september er kontraktbrygningen af Coisbo Beer flyttet til Ørbæk Bryggeri. Anders Coisbo blev færdig som diplombrygger sidste forår – fik her diplombryggerprisen for flot eksamen samt sit elevprojekt. Fyens Stiftstidende skriver:

– Det er en passion, som jeg nu har fået diplom på. Og det er her, jeg for alvor har taget springet fra hobby til forretning, fremhæver Anders.

Han bruger alle ugens syv dage på at skubbe gang i sit lille bryghus, der i fjor sendte omkring 45.000 flasker Coisbo ud i det ganske land. Fra otte til 15 gælder det det udvikling af det lille bryghus. Men aftenen er ikke reserveret hverken Manhattan Dawn eller Brooklyn Fall.

Så trækker han i uniformen som politimand i Vollsmose – til aftener med uro, brændte skoler og regulær modstand fra en bydel, der jævnligt er i brand.

Anders Coisbo’s arbejde ved politiet er siden sidste år på nedsat tid. Siden november har Thomas Knudsen været ansat som salgskonsulent.

Ikke frit tilgængelig: Bryggeren i Morud har fundet recepten (Fyens Stiftstidende)

Fra arkivet: