Ølrejsen fra Carsten Berthelsen i ny udgave

Ølrejsen – øl og kultur i Europa fokuserer på byer i Belgien, Tjekkiet og Tyskland, hvor man kan smage autentiske øl.

Ølrejsen – Carsten Berthelsens første bog om øl – er netop udkommet i en kraftigt revideret og udvidet udgave: Ølrejsen – øl og kultur i Europa.

Ølrejsen er en guide- og rejsebog for ølelskere. På skattejagt efter godtøl. En rejse fra Bayern gennem Tjekkiet til rhinlandet for at kulminere i Belgien, der er et paradis for ølelskere. En rejse for feinschmeckere, kulturjægere og livsnydere.

Ølrejsen sætter fokus på de byer, hvor man brygger autentiske ølsorter, fx Rauchbier (røgøl) i Bamberg, Lambic i Bruxelles og Altbier i Düsseldorf. Øltyper, der for evigt er forbundet med én bestemt europæisk by, dens historie, liv og atmosfære.

Ølrejsen er derfor en sentimental rejse på jagt efter Det Europæiske Øl i al dets historiske mangfoldighed. Med masser af forslag til hyggelige besøg på gode brygsteder og værtshuse.

Ølrejsen er ganske enkelt guidebogen til en velllykket ferietur.

Bogen starter i Tyskland, hvor den i Bayern dækker München, Freising, Regensburg, Kelheim, Bamberg og Vierzehnheiligen. Düsseldorf og Köln i Nordrhein-Westfalen samt Leipzig i Sachsen. I Tjekkiet dækkes Prag, Plzeň og České Budějovice. Slutter i Belgien med Bruxelles, Mechelen, Antwerpen, Westmalle, Poperinge, Watou og Sint Sixtus.

Carsten Berthelsen holder Ølrejsen temasmagning under Ølfestival København – torsdag og fredag kl. 17:15 samt lørdag kl. 14. Billetter til 30 kr. købes her.

Siden Carsten Berthelsens første bog om øl, “Ølrejsen – en rejse i øl og kultur – og ølkultur” fra 2003 er der siden kommet: Juleøl – skik og bryg (2004), 50 øl som du skal smage før du dør (Rolf Nielsen som medforfatter, 2007), Ølrejsen til Prag (2007), 24 øl du skal smage før jul (2008), Øl for enhver smag (2008) og Ølrejsen til Berlin (2009).

Carsten Berthelsen er desuden meget aktiv foredragsholder, samt står bag to TV-programserier på DK4 – Ølrejsen i Danmark (2006) og Den lystige julekalender (med 24 øl i 2004).

Fik i 2007 Den Danske Ølpris fra Danske Ølentusiaster, og er desuden oldermand for Danske Ølpublicisters Laug.

Trackbacks