Ølkollektivet: Ølsnedkerens og Brøggerens nye bryggeri markeres med fest

Ølsnedkeren og Brøggeren markerer deres nye Ølkollektivet bryggeri med en fest på lørdag – den 27. september. Nærmere detaljer om Ølkollektivet samt festen.

Ølkollektivet fest 2014

Det nye samarbejde mellem Ølsnedkeren og Brøggeren har fået navnet Ølkollektivet. Som Beerticker kunne skrive i juli, så har de overtaget Stronzo’s konkursbo – inklusiv lejemålet i det nedlagte mejeri ved Gørløse. Bag Ølkollektivet står Simon Toft Hansen og Tobias Rieck.

Selvom der nu er åbningsfest i weekenden, er der allerede blevet brygget et stykke tid i Nordsjælland. Ølsnedkeren på Nørrebro, København er således nu overgået til at være en ølbar, hvor det før var en brewpub. Den sidste øl brygget her fik navnet “Den Sidste Fra Kælderen” – en Witbier.

Men som noget nyt introduceres flaskeøl. I løbet af oktober skulle der komme 6 flaskeøl fra Ølsnedkeren, og senere kommer der fadlagrede øl fra Brøggeren.

Desuden kontraktbrygges der ved Ølkollektivet. De to første kunder Ghost Brewing og Fermentoren har endda hver købt deres egen gærtank, som står ved Ølkollektivet. De første nye øl er netop kommet fra dem. En IPA (5,6%) fra Fermentoren samt Black Beast (11%) – en Imperial Stout og Dark’n Hoppy (7,4%) – en Black IPA fra Ghost Brewing. Dem fra Ghost kommer nu også på flaske – inklusiv også den kendte øl IPA’en Mosaic In Blocks.

Ølsnedkeren Brøggeren

Ølkollektivets nye bryggeri markeres med en fest i weekenden, hvor man for 150 kr. kan drikke alt det, man har lyst til.

Det starter lørdag den 27. september kl. 13, og fortsætter natten over til et ukendt tidspunkt på søndag. Der vil være musik fra Tudsegammelt, Olax samt DJ’s. Mad er der også – husk kontanter til det.

Det er muligt at overnatte med telt, men husk hvilken årstid det er. Men ellers er der også natbusser fra Gørløse til Hillerød (hvor der går S-tog fra).

Billetterne kan købes her, ved Ølsnedkeren eller på stedet.

Ølsnedkeren Stillehavs Sæson

Angående øl vides det på forhånd, at følgende kommer på:

  • Jyske Dollars: IPA
  • Mejeriets Porter
  • Skovmand: IPA
  • Split Kölsch
  • Split Sæson (5%): Saison
  • Still Entangled: Double IPA
  • Stillehavs Sæson (5%): Globaliseret Saison

Desuden overraskelser fra Ølkollektivets kontraktbryggere (mon ikke der er tale om ovennævnte øl fra Ghost Brewing og Fermentoren?). Samt forsmag på nogle af de kommende sure øl, der kommer under navnet Wild Yeast Hotel.

Endelig vil der være en række øl fra Stronzo, der blev overtaget i konkursboet.

Læs mere: