Øl og ost er et killermatch ifølge vinredaktør

Hornbeer’s The Fundamental Blackhorn er testvinder.

Hornbeer The Fundamental Blackhorn

Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis har testet fire øl sammen med ost. Vinredaktøren Morten Vilsbæk anbefaler klart ost sammen med øl fremfor vin:

Undertegnede har aldrig forstået kombinationen af fed ost og tør vin med masser af tanniner. Her giver kombinationen af øl og ost til gengæld mening i et saftigt, mundrensende match, og træfsikkerheden er langt større. En veltempereret øl i sammenhæng med en eller flere oste er et killermatch.

De fire øl testes sammen med Havgus fra Arlas Unika-serie, en stilton samt blåskimmelosten Blå Kornblomst fra Gedsted Mejeri.

Den prisvindende The Fundamental Blackhorn – en Imperial Stout fra Hornbeer, bedømmes bedst med 5 af de 6 mulige point:

Chokolade, kaffe og et floralt præg i næsen, saftig-tyk mundfornemmelse med et ordentligt skud lakrids, kaffe, røg og chokolade – en herreøl, som er lidt voldsom til havgusen. Fed, flot og cremet til stilton med det salte knas og ikke mindst en lagret kornblomst – en meget mættende kombination i både smag, fedme og tyngde.