Øl-nyt: Anders Kissmeyer, Slotsbryggeriet Føniks, Fuglebjerggaard, malt, BrewDog osv.

Anders Kissmeyers jobmæssige fremtid er endnu uafklaret – han er bundet af en to-årig konkurrenceklausul i forhold til Nørrebro Bryghus. Men han har afløst Jens Eiken som Technical Editor på fagbladet Scandinavian Brewers’ Review. Anders Kissmeyer ny redaktør på Scandinavian Brewers’ Review (ale.dk)

Det periodiske ølsystem: Den her fordanskede udgave af det periodiske ølsystem – lavet af håndbrygger Peter Fly – er tidligere omtalt. Artiklerne fra Nordjyske Stiftstidende kan nu frit ses via Vejgaard Avis.

Slotsbryggeriet Føniks portrætteres – se side 6. Slotsbryggeriet Føniks (pdf – Sydavisen)

Allan Mylius ThomsenStøberiet, København 17. juni. Ølsmagning m. Allan Mylius Thomsen (Støberiet)

Fuglebjerggaard har en ledig stilling. I den forbindelse skriver Per Kølster: “Målet er at professionalisere og effektivisere såvel mølleri som malteri, bryggeri og ciderfremstilling. Du skal medvirke til at udvikle det nye malteri og mølleri, og samtidig være assisterende brygger, herunder deltage i arbejdet med cider.” Alsidig brygger, malter, møller og cidermager – er det dig? (Fuglebjerggaard)

Malt: Nordic Malt House projektet: Fra mark til flaske (FoodCulture)

Ris malt:

BrewDog:

USA: Et af de “små” bryggerier – Boston Beer Company – er ved at blive “for stor”. Small Brewer Outgrowing Label (The New York Times)

Ethiopien: Bavarian Beer Finds Fans on the Horn of Africa (Spiegel Online)