Nye øl: Nørrebro Bryghus 10 års jubilæums øl

Nørrebro BryghusOpdateret

I morgen – torsdag den 12. september – er det præcis 10 år siden, at Nørrebro Bryghus åbnede. På dagen vil der blive lanceret 10 nye øl fra kl. 13. Der kommer en ny øl på hver time, og de allerede lancerede forbliver på hanerne. Og der loves masser af flydende smagsprøver.

Flying Couch Brewing TickTickBoom (11,5%): Fadlagret Quadrupel.

En bastant egefadlagret belgier på 11,5%, brygget på Nørrebro af vores venner fra Flying Couch og fadlagret på fransk eg i et halvt år med hindbær. Stor kompleksitet og fylde på en fed maltbund med frugtige belgiske toner afrundet af syrlige hindbær.

Nørrebro Bryghus Det Nye Sort (4,4%): Porter

En let og elegant porter på 4,4% En kaffesort øl, men i den helt lette ende. Toner af mælkechokolade og friskbrygget kaffe på en letbitter bund af ristet malt. Morfarporteren er glemt, her er en porter man kan slukke tørsten i.

Nørrebro Bryghus Duck Duck Goose (7%):

En fadlagret belgisk inspireret sour på 7% med stikkelsbær (gooseberries) og vild gær. Letløbende syrlig øl i den belgiske farmhouse tradition. 4 måneder på hvidvinsfade fra bourgogne med vild gær og bær giver frisk syrlighed, hvidvinstoner og en snert af stikkelsbær.

Nørrebro Bryghus Nordisk IPA:

En helt special IPA på ???% brygget med vores ven og læremester Anders Kissmeyer. Denne lyse og bitre ale har smagene af den nordiske natur: Røllikke, lyng, hyben og rabarber på en sprød og let maltbund. Tak for inspirationen Anders og tillykke med de 10!

Nørrebro Bryghus Oud Bruin (8%):

En belgisk inspireret sour ale på 8%. Fuldfed og nøddebrun belgier lagret på fransk eg i 24 måneder med vild gær. En syrlig og pikant oplevelse med stor fylde og kompleksitet. Der anes landlige dufttoner og frisk syrlighed fra vildgæren og maltene bidrager med mørk tørret frugt til fadlagringens vinøse fylde.

Nørrebro Bryghus SEVEN Whisky Barrel (12%): Fadlagret Imperial Stout.

Den legendariske SEVEN, brygget af Danmarks syv bedste bryggere, stikker næsen frem igen. Årelang lagring på et svensk whisky-fad har afrundet den vidunderlige 12% stærke imperial stout med vanilje-toner og et twang af whisky. 

Nørrebro Bryghus TEN (10%): Trippel.

En lys belgisk kraftkarl på 10% Et veritabelt sammenskudsgilde af en øl med opskriftsbidrag fra alle Nørrebro Bryghus’ nuværende og tidligere bryggere. Lys og overraskende letløbende øl af trippeltypen med honningtoner og frisk humlearoma. 

Nørrebro Bryghus X (6%): Porter. Også på flaske.

En silkeblød milk porter på 6%. Jubilæumsøllen er i den lettere og elegantere ende af de sorte bryg, brygget med mælkesukker, farin og rom. Øllet smyger sig sødmefuldt omkring chokolade- og kaffeaccenter med blid bitterhed og varmende fylde. 

Nørrebro Bryghus Yuzu Wit (5%): Witbier.

En hvedeøl på 5% i den belgiske tradition, brygget med den asiatiske citrusfrugt yuzu. En ufiltreret solskinsøl med let syrlighed og skarp frisk citrusaroma fra yuzufrugten. En perlende frisk tørstslukker, som har lav bitterhed og er uforligneligt læskende. 

Ølfabrikken Cream Ale er desuden blevet gæstebrygget af Christian Skovdal Andersen, Beer Here.

Trackbacks