Nye øl: Tre Kissmeyer Beer/Ebeltoft Gårdbryggeri samarbejdsbryg

Tre nye Kissmeyer Beer/Ebeltoft Gårdbryggeri øl. Hald-Ebeltoft-Kissmeyer Granskuds Vild Øl får premiere i dag – 7. oktober kl. 18:30 ved Tap10, Østerbro. Granskuds Vild Øl plus også Ebeltoft Kissmeyer ’1914’ og Green Bullit kommer i dag på ved Fermentoren Aarhus kl. 19.

Kissmeyer Beer Hald-Ebeltoft-Kissmeyer Granskuds Vild Øl

Kissmeyer Beer Hald-Ebeltoft-Kissmeyer Granskuds Vild Øl (6%): Lys ale med granskud, lagret på cidergær.

Et samarbejde mellem min gode ven og håndbrygger Jesper Hald, der har høstet de helt spæde granskud i sin egen plantage, og min efterhånden faste makker, Peder Zacho, fra Ebeltoft Gaardbryggeri. Basisøllet – en lys og relativt neutral ale – er tilsat helt spæde granskud i stedet for tørhumling. Samtidig blev øllet inokuleret med og lagret på bærmen fra en cidergæring, udført af Peder på franske cideræbler og danske vildæbler sammen med Frank ‘Bonderøven’ og hans ven, Claude. Denne bærme erstattede den Brettanomyces-kultur, som Jesper have brugt til den håndbrygger-variant øllen, som inspirerede vores samarbejde. Resultatet af dette samarbejde er en lys, ufiltreret og ganske let øl med en markant og fin citrusdomineret granduft på en let maltbaggrund med et diskret krydret indslag. Smagen er også let, men meget kompleks med gran, citrus og jordagtige kryddernoter og et syrligt strejf.

Brygget af/indeholder: bygmalt, rugmalt, umaltet hvede og havre, honning, granskud, humle og enebær.

Kissmeyer Beer Ebeltoft Kissmeyer 1914

Kissmeyer Beer Ebeltoft Kissmeyer ’1914’ (5%):

Ebeltoft Kissmeyer ’1914’ er en jubilæumsøl med en helt unik historie. Skabt i samarbejde med Livgardens Historiske Samling, Garderhøjfortet og Ebeltoft Gårdbryggeri, for at markere 100-året for Livgardens mobilisering til Sikringsstyrken i 1914. Brygget som en af de mest populære øltyper fra dengang – på en ølgær, der var i kommerciel brug på et dansk bryggeri i 1914. Lagret på træfade i Garderhøjfortet, der var del af „Nordfronten“ – nord for København – under 1. Verdenskrig, hvor Livgarden blev mobiliseret til i 1914-1915.

Ebeltoft Kissmeyer ”1914” er en mørk- gylden, tør, meget aromatisk øl, med middel bitterhed og god fylde, som vil passe fint til al traditionel dansk mad, inklusive frokostbordet.

Ebeltoft Gårdbryggeri/Kissmeyer Beer Green Bullit (5%) Test batch.

Vienna lager tørhumlet med Green bullit humlen.

Ebeltoft Kissmeyer ’1914’ er også tilgængelig ved Kulturnatten i København – fredag den 10. oktober.