Nye øl: Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl – Bognemark, Ildebrand og Sildekoner

Ny Oluf Høst serie fra Svaneke Bryghus lanceres nu i Kvickly, SuperBrugsen og Fakta.

Svaneke Bryghus Oluf Høst serie

Med tre nye maleriske ølvarianter; “Bognemark”, “Ildebrand” og “Sildekoner” har Familien Høst og Svaneke Bryghus indgået et samarbejde, som ærer den bornholmske maler Oluf Høst og Bornholm.

Svaneke Bryghus har ladet sig inspirere af Oluf Høst kendte kunstværker Bognemark, Ildebrand og Sildekoner, og kunstnerens passion for disse motiver, det bornholmske landskab og ikke mindst hans fascination af ildebrande.

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Bognemark

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Bognemark (5,7%): Eksport Lager.

Øllen har en dyb rødgylden farve og et frodigt, cremefarvet skum. duften virker blomstret, medens smagen er frugtig og krydret. Karamel og humle hviler i eftersmagen.

Lille Peter var med mig på Bognemark, solnedgangen sås gennem den åbne port; jeg malede, Peter så på og sagde: dær e ijl i holled – ja, så må det være illusion i hvert fald.

Oluf Høst: Bognemark, sen aften. 1946.

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Ildebrand

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Ildebrand (4,8%): Red Ale.

Øllen har en rødlig farve og et tæt skum, der efterlader blonder på glasset. Passionsfrugt og en krydret note af humle præger duften. Smagen er blid og præges af frugt og en lettere maltsødme.

Gårdbrand. Ild slår op med en bragende latter. Farven I et maleri er som ilten for et menneske. Mit mål er gribe naturen på fersk gerning.

Oluf Høst: Ildebrand. 1954-56.

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Sildekoner

Svaneke Bryghus Oluf Høst Øl Sildekoner (4,8%): American Lager.

Øllen har en lysgylden farve og en udpræget glans. Skummet er tykt og efterlader smukke blonder på glasset. duft og smag præges af citrus, fersken og fyrrenåle. Eftersmagen er lang og domineret af humle og fyrrenåle.

Inde I halvlyset I røgeriet: Silden er fosfor, uvirkelig, ilden stofløs, resten spøgelse. Sildekoner, lys og stof, jeg er s’gu forelsket i de sildekoner.

Oluf Høst: Sildekoner. 1963.