Nye øl: Hornbeer Broder Rus 2014, Dark Wheat, Elmely Kro Øl, Klassisk Kælder

Hornbeer Broder Rus 2014

Hornbeer Broder Rus 2014 (5,2%): Klosterøl.

Årgangsøl 2014 brygget i begrænset oplag. Hvert år med en ny urt fra klostrets have.

Broder Rus er en klassisk klosterøl, mørk i farven og let krydret med urter fra klostrets køkkenhave. En tidligere ansat på Esrum Kloster, har givet navn til denne historiske øl.

Broder Rus er historien om en ung mand, som ansættes i køkkenet på Esrum Kloster. Rus er i ledtog med djævlen og drukner derfor kokken i suppegryden for at overtage hans plads og lokke de fromme munke i fordærv med syndigt kød, øl, kvinder og andre lyksaligheder. Rus´ forbindelse med Lucifer bliver afsløret. Abbeden forvandler broder Rus til en hest og fordriver ham fra klosteret. Derfor må han efterlade sin stegerist, som stadig kan ses på klosteret.

Men øllet er godt nok. Brygget af byg og hvedemalt, karamelmalt og ristet malt. Øllet er blevet på ca 5,2 % og er derfor rigtig fin til frokost, til middagen, ja, til alle tider !

Broder Rus øllet er opstået som et samarbejde mellem Esrum Kloster og mikrobryggeriet Hornbeer, der er et mikrobryggeri beliggende i Hornsherred.

Ingredienser: Bygmalte, hvedemalt, humle, hyldeblomst, gær, vand.

“Broder Rus”, maleri af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Dark Wheat

Hornbeer Dark Wheat (5,2%): Økologisk. Dunkelweizen.

Dark Wheat er en økologisk, mørk hvedeøl. Dark Wheat er inspireret af den klassiske sydtyske “Hefe Dunkelweisse”. Farven er dyb mørk og skummet er beige. Dark Wheat er brygget med en udvalgt tysk hvedeølsgær. Nyd Dark Wheat afkølet, efter vores mening gerne ned til køleskabstemperatur. Om du så vil skænke den som man gør i Tyskland, er op til dig selv. Tyskerne tømmer næsten hele flasken, hvorefter man “slynger” den sidste “bundsjat” der indeholder en del gær, og hælder det ud over skummet.

Dark Wheat er en fin frokostøl, og hvis den nydes helt afkølet, er den rigtig velegnet en varm sommer dag på terrassen.

Dark Wheat er brygget efter økologiske principper – en naturlig vej at gå for bryggeriet Hornbeer, der i forvejen har taget mange initiativer for at nedbringe energiforbrug og CO2-udledning i forbindelse med brygningen af kvalitetsøl.

Motivet på etiketten er den krage, der tålmodigt hver eneste brygdag, venter på at bryggeren taber lidt mask fra brygningen som den kan spise. Resten bliver serveret for køerne på marken.

Ingredienser: Bygmalte, hvedemalt, humle, gær, vand.

“Mod nye mål”, af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Elmely Kro Øl

Hornbeer Elmely Kro Øl (5,2%): Kellerpils med lidt umaltet byg fra Elmely Kro’s nabomark.

Vi er en sæsonbevidst kro med stor kærlighed til de lokale råvarer samt ærlig og smagfuld nutidig kromad.

Høj kvalitet til fornuftig pris, afslappet atmosfære – enkel kromad. Hos os lægger vi vægt på det overskuelige spisekort som byder på friske, lokale råvarer tilberedt med masser af kærlighed, smag, finesse og stor gastronomisk kunnen.

Elmely Kro Øl er undergæret ved kældertemperatur med let karamelsmag fra malten, lidt strejf fra hele bygkerner høstet på markerne omkring kroen og en velafstemt bitterhed fra frisk humle. Farven er som lys rav.

Ingredienser: Bygmalte, byg, humle, gær, vand.

“Elmely Kro”, maleri af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Klassisk Kælder

Hornbeer Klassisk Kælder (5,2%): Økologisk. Wienerøl.

Klassisk Kælder er en økologisk, wienerøl. Wienerøl er en klassisk tysk øl, som dog aldrig har fået den store udbredelse i Danmark. Det vil vi gerne medvirke til at den får. Wienerøl er undergæret og med god smag fra de økologiske bygmalte. Vi har tilladt os at give vores wienerøl en lille drejning af vores smag. Vi har brugt lidt mere humle, og vi har tilsat en smule frisk humle til lagertanken. Klassisk Kælder har derfor lidt noter i retning af citrus og hyldeblomst. Det er den friske humle i lagertanken, der giver det bidrag. Farven er smuk ravfarve, og skummet er hvidt.

Klassisk Kælder er en rigtig fin frokostøl. Med masser af smag fra malt og humle, klarer den sit job som ledsager til god dansk mad uden problemer.

Klassisk Kælder er brygget efter økologiske principper – en naturlig vej at gå for bryggeriet Hornbeer, der i forvejen har taget mange initiativer for at nedbringe energiforbrug og CO2-udledning i forbindelse med brygningen af kvalitetsøl.

Motivet på etiketten, er den gravhøj der ligger på bryggeriets marker. Den har givet navn til gården hvor Hornbeer er placeret, Dyssehøjgård.

Ingredienser: Bygmalte, humle, gær, vand.

“Dyssehøj”, af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk