Ny stor ølbar i centrum af København

Opdateret udgave af nyhed tidligere bragt på Beerticker PRO.

Taphouse Lavendelstræde

Taphouse – en ny og ambitiøs ølbar med mange haner forventes at åbne i København sidst på sommeren. Det er personerne bag Ølbaren, som står bag den planlagte nye ølbar på  Lavendelstræde 15. Lokalerne er på 440 m², hvoraf publikumsarealet bliver på ca. 200 m² – seks gange så stort som Ølbaren. I et år hvor en række nye ølbarer er åbnet i København.

Meget centralt placeret da man vil kunne se ned til den fra Strøget via Mikkel Bryggers Gade – der bl.a. huser Grand Teatret. Det er den hvide bygning på billedet – der er både stue og kælder. På det andet billede herunder ses udsigten fra Strøget (den hvide bygning i midten).

Hvor mange haner der bliver er endnu en hemmelighed. Men det kommer til at afspejle, at stedet er meget større end Ølbaren.

Folkene bag Ølbaren gik for to år siden offentligt ud med, at de planlagde en større og mere ambitiøs ølbar. Siden har de været på udkik efter det rette sted – som nu er fundet. Lejeaftalen er indgået betinget af at de rette tilladelser kommer på plads, oplyser de til Beerticker PRO.

Det forventes at falde på plads, da man har fået en positiv forhåndstilkendegivelse fra bevillingsnævnet. For at overbevise Københavns Kommune er der blevet argumenteret med, at det er en kvalitets ølbar. Altså ikke blot endnu et “druksted”, som der rigeligt af i forvejen i centrum af København. Relevant da der på det seneste er kommet en skærpet kurs fra Københavns Kommune angående nye udskænkningsteder i områder, hvor der er mange i forvejen.

Taphouse fra Strøget

Bag den nye ølbar står selskabet Taphouse A/S, som ejes af brødrene Lars og Ulrik Nørregaard og Jan K. Hansen – de ejer hver en tredjedel.

Dette er den seneste af en række nye ølbarer i København. Ørsted Ølbar udvidede den 11. april med Søernes Ølbar på Østerbro – der er 20 haner. Amager Ølhus åbnede 2. maj og Bryggens Ølbar på Islands Brygge åbnede 8. februar – begge med 12 haner. Den hidtid største åbnede 16. marts – Mikkeller og To Øl står bag Mikkeller & Friends på Nørrebro med 40 haner. Søsterbar til Mikkeller Bar, som ejes alene af Mikkeller.

Alene størrelsen af den planlagte nye ølbar i Lavendelstræde viser, at det er ambitiøse planer, der er gang i her. For tiden er man på udkik efter en barchef.

Kommentarer

  1. Jens Olsen siger

    Er der noget nyt om Taphouse…?

    Deres hjemmeside er ikke kommet længere siden denne nyhed, og stedet ser stadigvæk lidt dødt ud.