Nørrebro Bryghus frigiver de første 8 af “guldklumperne” fra den tid Shaun Hill var chefbrygger ved Nørrebro Bryghus. Limited Release serien med de fadlagrede øl.
Der var rigtig gang i fadene i Shaun Hill’s tid som chefbrygger ved Nørrebro Bryghus. Nu bliver de første 8 i Limited Release serien med fadlagrede øl frigivet ved et særligt arrangement.
Det fremgår ikke specifikt af dagens meddelelse fra Nørrebro Bryghus, hvilke 8 øl der er tale om. Men tjek den her post:
Shaun Hill’s afskedsbryg ved Nørrebro Bryghus (Beerticker.dk)
Fra Nørrebro Bryghus:
Premiere på ”Limited Release” fra Nørrebro Bryghus!
Halvandet års utålmodig venten er forbi, for dagen er oprundet, hvor Nørrebro Bryghus afslører hvilke små mirakuløse sjældenheder, der de seneste år har gemt sig i kældre og på lofter!
Der er naturligvis tale ”Limited Release”, et omfattende program af fadlagrede øl, som med lige dele håndværksmæssig snilde og omsorgsfuld kærlighed er blevet til de mest vidunderligt luksuriøse drikke.
Torsdag d. 17. september kl. 18-20 bliver første ombæring frigivet ved en ølsmagning af den anden verden.
Vi lover, at velsmagen er i højsædet, når intet mindre end 8 forskellige øl ser dagens lys for den første gang nogensinde. Øllet vil blive kompetent præsenteret af manden med de gode idéer, chefbrygger Shaun E. Hill, flankeret af Ølambassadør Kasper Larsen og Bryggeridirektør Anders Kissmeyer.
”Limited Release” er uden sammenligning Nørrebro Bryghus’ ølmæssigt mest ambitiøse projekt til dato, og selvom vi ikke er det først danske bryggeri, der lancerer fadlagrede øl, så føler vi os meget sikre på, at vi også på dette felt vil sætte en ny og uhørt høj standard for danske øloplevelser. Ikke et eneste af de store ord i denne tekst er smarte salgsgimmicks – disse øl er ikke blot i verdensklasse, men i toppen af denne!
Variationen på de 8 premierer vil være stor, men til fælles har de, at de alle har tilbragt kortere eller længere tid på egefade, hvor øllet har udviklet sig forskelligt, alt efter fadenes alder og oprindelsesland, samt deres tidligere indhold. Ydermere har de enkelte øls lagringstid været meget forskellig, og nogle er dem er tilsat vildgær og mælkesyrebakterier for at give yderligere kompleksitet og syrlighed. Udover de nu færdige og flaskekonditionerede 8 øl i denne første lancering, vil vi berette lidt om, hvad der er på vej i fadene, og mon ikke en enkelt smagsprøve på de endnu ufærdige ”Limited Release” øl også vil luske sig ind på bordene?
Vi vil præsentere et par sjældenheder fra den belgiske tradition, nemlig typerne Oud Bruin og Saison, mens den engelsk/amerikanske tradition byder sig til med Barley Wines, Porter og Imperial Stouts. Lagringen er foregået på vinfade (fx. Tempranillo og Merlot) og spiritus (fx. Bourbon og Cognac). Der vil være lejlighed til med en speciel ’lanceringsrabat’ at købe øllet med hjem på flaske efter arrangementet, hvilket er særdeles anbefalelsesværdigt, for som navnet ”Limited Release” antyder, så findes disse øl i endog meget begrænset mængde. Typisk eksisterer der ét fad af hver øl, dvs. ca. 250 liter, tappet på 37,5 cl flasker.
Prisen for herlighederne er 200 kr. for medlemmer af Nørrebro Bryghus’ Ølforum og 250 kr. for øvrige gæster. Tilmelding til Ølambassadør Kasper Larsen på kl@noerrebrobryghus.dk
[…] Opdatering: Frigivelsen af de fadlagrede øl endte med at blive i september. […]