Mikrobryggeriet Wiibroes Venner regner med øl til pinse

Opdateret

En pinsebryg forventes at blive den første øl fra det nystiftede Mikrobryggeriet Wiibroes Venner i Helsingør.

Det i februar stiftede Mikrobryggeriet Wiibroes Venner, har som omtalt købt det af Carlsberg lukkede C. Wiibroe’s Haandværksbryggeri’s brygudstyr for en krone. Forbliver i samme lokaler som C. Wiibroe’s Haandværksbryggeri i Skibsklarerergaarden – Strandgade 91 i Helsingør. Efter tilladelse fra Carlsberg, der har en uopsigelig lejekontrakt frem til 1. maj 2015. Ligeledes har Carlsberg givet tilladelse til, at Wiibroe navnet bruges.

På billedet ses Carlsbergs kommunikationsdirektør Jens Bekke (tv) og Per Slot (th) – formand for Mikrobryggeriet Wiibroes Venner – ved underskrivelsen af aftalen.

Der er tanker om, at brygge øl til jul, påske, pinse samt til egen oktoberfest. Der satses på, at den første øl bliver en pinsebryg.

Per Slot, formand for Mikrobryggeriet Wiibroes Venner siger til Helsingør Dagblad:

– Det første vi brygger bliver en stærk, mørk øl – en ale. Mikrobryggeriet kan producere 600 til 700 halvliter flasker. Det kunne også være sjovt, at lave en Oktober-festival i Helsingør. Bestyrelsen skal snarest fastsætte kontigentet i Mikrobryggeriet Wiibroes Venner, der bliver måske på 200 til 400 kroner plus indmeldelse-gebyr, og for de penge får man ret til et antal flasker om året, så medlemmer søges.

Om tilgængeligheden af øl fra Mikrobryggeriet Wiibroe skriver Lokalavisen Nordsjælland:

Der er dog ikke planer om at producere til salg i større stil. Det øl, der brygges, skal gå til bryglaugets medlemmer, ligesom det kan blive aktuelt med smagsprøver til folk, der besøger Skibsklarerergården.

Kompetente folk står bag Mikrobryggeriet Wiibroes Venner, der er stiftet som en frivillig forening, skriver Helsingør Dagblad:

Udover bestyrelsen på seks medlemmer er der tilknyttet en faglig-/tekniskgruppe på fem personer, der er brygmestre, projektingeniører, tapperiingeniører og automationsingeniører.

Læs og se mere: