Mikkeller køber AleSmiths gamle bryggeri i USA

Opdateret

Mikkeller får nu for alvor gang i at brygge øl i USA. Overtager AleSmiths gamle bryggeri i San Diego – AleSmith kommer til at stå for den daglige drift.

Alesmith Mikkeller Beer Geek Speedway

Mikkeller har taget flere tilløb til at brygge øl i USA. Med overtagelsen af AleSmiths gamle bryggeri i San Diego, Californien kommer der nu for alvor gang i det.

Mikkeller kommer til at eje bryggeriet, men det bliver AleSmith der kommer til at stå for den daglige drift – koordineret med Mikkeller i København. Muligheden er opstået, fordi AleSmith udvider med et større bryggeri ved siden det gamle. Det gamle var således til salg, men AleSmith tog kontakt til Mikkeller i stedet for at sælge til andre interesserede. Fordi de mente, Mikkeller kunne bidrage med noget nyt og spændende til den californiske ølscene.

I forvejen kontraktbrygges der husøl til Mikkeller Bar San Francisco ved det lokale Faction Brewing. Foruden der brygges dåseøl ved Sly Fox Brewing Co. i Pennsylvania. I øvrigt skal der nu også brygges dåseøl ved Mikkellers europæiske husbryggeri – De Proef Brouwerij i Belgien. American Dream, Green Gold samt Peter, Pale and Mary skulle komme på dåse.

Men med overtagelsen af AleSmiths gamle bryggeri, satser Mikkeller nu i en helt anden størrelsesorden på at brygge øl i USA. Mikkellers ejer Mikkel Borg Bjergsø siger om overtagelsen:

– USA er vores næststørste marked og potentielt vores største marked. P.t. brygger vi det meste af vores øl i Belgien og Norge, som så fragtes til USA. Købet giver os muligheden for at ekspandere på det amerikanske marked, fordi vi kan brygge på lige vilkår med amerikanske bryggerier. Vores øl kan være friskere og vi sparer på fragtomkostninger.

Dette er Mikkellers hidtil største investering. Samtidig er det en understregning af, at Mikkeller hastigt er på vej væk fra stort set kun at være et kontraktbryggeri. Senere dette forår åbner WarPigs Brewpub i Kødbyen, København – i samarbejde med amerikanske Three Floyds.

AleSmith har løbende siden 2002 været på RateBeers top 10 liste over verdens bedste bryggerier. For et år siden blev det udråbt til verdens bedste bryggeri. Ved den seneste RateBeer Best var AleSmith nr. 8 og Mikkeller nr. 3.

Det forventes, at der brygges Mikkeller øl i San Diego fra 1. juni i år, når AleSmith har taget deres nye bryggeri i brug. Foruden rene Mikkeller øl er det også planen, der i større stil skal brygges samarbejdsbryg med diverse bryggerier.

I januar blev samarbejdsbrygget Beer Geek Speedway frigivet (billede øverst). En kombination af to berømte øl – henholdsvis Speedway Stout fra AleSmith og Beer Geek Brunch Weasel fra Mikkeller. Efterfølgende viser det sig nu, at der reelt var et testbryg, der skulle vise hvor egnet AleSmith gamle bryggeri var for Mikkeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *