Midtfyns Bryghus og Godthaab Bryghus nu med i Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen har fået to nye medlemmer fra henholdsvis Fyn og Grønland.

Midfyns Bryghus blev optaget som medlem ved Bryggeriforeningens årsmøde for et par uger siden. Ligeledes er Godthaab Bryghus fra Nuuk, Grønland blevet medlem.

Midtfyns Bryghus, der i 2011 kom op på at brygge 110.000 liter årligt, er i forvejen særdeles kendt i den danske ølverden. Især for bagmanden Eddie Szweda samt for at have vundet Årets Danske Ølnyhed 2007, 2009 og 2010. Eddie Szweda ser frem til det kollegiale fællesskab og erfaringsudveksling i Bryggeriforeningen.

Godthaab Bryghus er mere ukendt hernede i Danmark. Om hvordan det ser ud på Grønland, siger direktør Jørgen Pedersen til Nyt Fra Bryggeriforeningen:

– Vi er helt klart kommet på kortet, og vi har oplevet en ret voldsom stigning, hvilket blandt andet skyldes gode kollegaer på hele kysten, der afsætter vores varer. Vi er en del af den udvikling, der viser folk, at øl ikke bare er øl, og vi kan tydeligt mærke, at turisterne gerne vil smage en lokal øl, når de er heroppe for at se på isbjerge. Jeg får også dagligt mails sydfra fra folk, der vil høre, om vi eksporterer, men det er simpelthen for besværligt – selvom det kunne være morsomt, fortæller direktøren, der har valgt at blive medlem af Bryggeriforeningen for at hente inspiration til det fem år gamle bryghus.

– Vi savnede en faglig platform i det “sydlige”. Det er en kendt sag, at det grønlandske erhvervslivs tilknytning til Danmark er særdeles stor. Vores råvarer, teknik og viden kommer nu engang sydfra. Vi er kraftigt påvirket af, hvad der sker sydpå; det være sig med trends i tiden og de økonomiske konjunkturer, men også i relation til teknik, ny viden, afgiftsforhold, returpantsystemer og meget mere, fortæller Jørgen Pedersen.

Læs mere: