Medieomtale: Ny rekord – 927 nye danske øl i 2013

Et overblik over medieomtalen i forbindelse med Beerticker’s rekordliste med 927 nye danske øl i 2013.

Nye danske øl 2013 medierne

Hovedstaden:

I alt blev der lanceret 927 nye øl til det danske marked sidste år. Heraf var over halvdelen fra bryggerier i Lorrys sendeområde – mere præcist 526. Det viser Beerticker.dk’s årlige oversigt over nye danske øl. Københavner-bryggeriet Mikkeller indtager førstepladsen med 121 nylancerede øl i Danmark og yderligere fire i udlandet.

Nye danske øl 2013 Lorry

Midt- og Vestjylland:

Redaktør Peter Myrup Olesen fra Beerticker.dk følger den danske ølbranche, og han vurderer, at mikrobryggerierne generelt har fået bedre styr på økonomien.  – De får ikke lov til at lave de store investeringer længere. Så det giver lidt sig selv, når de går ned i banken for at få et stort lån, siger han og påpeger samtidig, at der er plads til endnu flere bryggerier.  – Med en markedsandel på kun 4,4% er der stadig potentiale for flere mikrobryggerier, siger han.

Nye danske øl 2013 TV2 Østjylland

Østjylland:

60 nye øl blev brygget i Østjylland sidste år. Hos Ebeltoft Gårdbryggeri var sidste år også særdeles godt. Her blev der eksperimenteret med forskellige forsøgsbryg. Bryggeriet kom med seks øl i 2013 – og to er blevet i produktionen. Men ikke nok med at udvalget blev større, så voksede produktionsapparatet også i 2013. Fire nye tanke med hver en kapacitet på 4.000 liter.

Fyn:

Fynske bryggerier lancerede 100 nye øl i 2013 og ligger nummer to på listen over de landsdele, hvor der kom flest nye øl. Med 100 nye øl bliver Fyn kun overgået af Hovedstadsområdet, som stod for omkring halvdelen af de godt 1000 nye danske øl i 2013. Det fremgår af en oversigt på sitet Beerticker.dk.

Nye danske øl 2013 Dagbladet Sjællandske Nordvestnyt

Sjælland:

Hvert år udgiver beerticker.dk en oversigt over nye, danske øl. Her rangeres bryggerierne blandt andet efter, hvilke bryggerier, der lykkes med at skabe flest nye øl. I 2013 kom Det Lille Bryggeri fra Bringstrup i hus med en flot placering på listen. Ud af 148 bryggerier – der til sammen stod bag flere end 1.000 nye øl i 2013 – landede Det Lille Bryggeri på en placering som det bryggeri, der har skabt sjette-flest øl i 2013.

  • Ikke frit tilgængelig: Ringsted-bryggeri lancerede 34 nye øl (Dagbladet/ Sjællandske/ Nordvestnyt)

Bornholm:

Med 14 nye øl fra Svaneke Bryghus i 2013 får Bornholm en fornem placering i forhold til indbyggertallet. Flere pr. indbygger end Fyn, der med 100 nye øl er den landsdel, der kom andetflest nye øl fra. Det viser Beerticker.dk’s årlige opgørelse.

Grønland KNR nye øl 2013 Grønland: 2013 bød på både åbningen af et nyt grønlandsk bryggeri – samt lukningen af et andet. I Ilulissat åbnede Brewery Immiaq, som Arne Niemann står bag – med Jørgen L. Søndergård som brygmester. Brygudstyret blev overtaget fra Hotel Icefiord i Ilulissat, da det stoppede med at brygge øl. Desuden lukkede Nanoq Beer Greenland i Sydgrønland i 2013. En sag, der ikke gik helt stille af. Det skriver Beerticker.dk, der gør status over øllet 2013.

Øvrige:

Læs mere: