Kort nyt: Tim Webb, Belgien, ølfestivaller, World Beer Cup, Aarhus, Gundestrup, Lervig, historiske øl osv.

Øl i Belgien: Ølskribenten Tim Webb fra England har, som tidligere omtalt, sammen med Spotted Tail Productions lavet en pilot-episode for en serie om øl i Belgien. En unavngiven stor amerikansk TV kanal vil nu udsende pilot-episoden. Hvis der så er nok interesse, vil der blive lavet 12 udsendelser. Tim Webb er kendt for den bedste ølguide til Belgien –  Good Beer Guide Belgium. Med planer om en tilsvarende ølguide for Norden. Næste forår udgiver han The World Atlas of Beer sammen med canadieren Stephen Beaumont.

Copenhagen Beer Celebration og Ølfestival København: Norske Knut Albert ser nærmere på de to ølfestivaller, der foregår på samme tid i maj næste år. Han mener Danske Ølentusiaster bør være bekymret – at det ikke er ved dem innovationen er. Billetsalget er nu i gang til Ølfestival København. 2012 Festivals I – The one for the geeks (Knut Albert’s Beer Blog)

Danmark set fra Sverige: Sydsvenskan har set nærmere på det danske ølmarked. Bryggeriforeningens direktør Niels Hald udtaler sig angående, om han tror, der kommer flere mikrobryggerier: “Jeg tror, vi har nået kulminationen. Derimod tror jeg de etablerede virksomheder kommer til at vokse. I USA har special øl 14 procent af markedet, og jeg tror vi kommer til at se en lignende udvikling her”. Många små hoppas att det lilla ska bli stort (Sydsvenskan)

World Beer Cup er i maj næste år i San Diego, USA. Fristen for bryggerier der ønsker at have øl med i konkurrencen er 6. december. How to Enter (World Beer Cup)

Aarhus Bryghus: De to nye øl Old Strong Ale og Juletønden præsenteres i Den Gamle By. Se 6 minutter og 45 sekunder inde. Julemarked i Den Gamle By (ATV Denmark via YouTube)

DM i ølblindsmagning: Vinderne kom som omtalt fra Danske Ølentusiaster Lokalafdeling RoskildeMød Danmarks skrappeste ølsmagere (SN.dk)

Danske Ølentusiaster i Køge: Ølentusiaster har vind i sejlene (Lørdags Avisen)

Maltbazaren har haft Nomabesøg til et ølbrygningskursus.

Gundestrup Mejeri og Bryghus: Mejerist laver øl af ostens affald (Food & Culture)

Bryggeri Skovlyst: Byd på en ølsmagning til støtte for AIDS Fonden (Bryggeri Skovlyst)

Norge – Lervig Aktiebryggeri: Den amerikanske brygmester Mike Murphy har succes her – han var tidligere ved GourmetBryggeriet. Øllet kommer som omtalt nu i Irma.

Grauballe Bryghus: Grauballe Bryghus – god øl der gør en forskel (Erhverv Silkeborg via YouTube)

Bøllingsø Bryghus: 80 nye aktionærer inden jul (Bøllingsø Bryghus)

Turbo fadølshane: Ung ingeniør bag turbo fadølshane – næste stop: EM (Horsens Folkeblad.dk)

Historiske øl:

Storbritannien: Fancier pint? (The Economist)