Kort nyt: Løkken, Herslev, Nibe, alkoholfri, Brau Beviale, Refsvindinge, Mikkeller, Midtfyns osv.

Løkken Bryghus har udvidet ejerkredsen fra 5 til 8 personer. Det vil sige selskabet bag det genåbnede bryghus – Løkken Nye Bryghus ApS. De tre nye medejere er Anders Staugaard – Herning, Hans Bossow Nielsen – Hadsten og Carsten Holfort – Aarhus. Det oplyser Løkken Bryghus til Beerticker.dk. Der var 1700 mennesker til genåbningen den 5. april.

Herslev Bryghus blev grundlagt i dag for 8 år siden af Tore Jørgensen. Han og ansatte har brugt dagen til at besøge virksomheder – inklusiv Halsnæs Bryghus og Kølster Malt og Øl.

Nibe Bryghus afholdte generalforsamling lørdag. Omsætningen steg med 45% i 2011 i forhold til året før, og som omtalt blev det til det første overskud – 41.535 kr. efter skat.

Alkoholfrie øl: “Adm. direktør Jan Lau Vendelbo fra importvirksomheden TheoBrands, finder det ulogisk, at Sundhedsstyrelsen har sat en grænse for anprisningen “alkoholfri” ved 0,1 pct., når den er 0,5 pct. i det øvrige EU.” Ølbranche ærgrer sig over særregel (Dansk Handelsblad)

Brau Beviale 2012 fagmessen – 13. til 15. november i Nürnberg, Tyskland udvides i år med European MicroBrew Symposium 12. og 13. november.

Nyt ølsted i København: Ejerne af Ølbaren – Lars Nørregaard og Jan K. Hansen – har en opdatering angående planerne for et nyt ølsted. “Vi er blevet en tredje person: Ole er nu en del af kredsen af fremtidige partnere. De rigtig gamle vil måske huske ham fra de aller tidligste Ølbaren-dage hvor han hjalp os med at få skruet stedet sammen og efterfølgende servicere gæsterne.”

Bryggeriet RefsvindingeØlfestival København: “Al indtægt på poletter fra øl og popcorn vi modtager på årets Ølfestival skænker vi ubeskåret til Børnecancerfonden. Fredag d. 11. maj omkring middag kan du desuden møde Børnecancerfondens direktør Marianne Benzon Nielsen på vores stand hvis du vil vide mere om fondens arbejde.”

Mikkeller Bar: Mikkel Borg Bjergsø har over for Beerticker.dk uddybet planerne for nye Mikkeller barer. I forhold til hvad Politiken har skrevet. “Jeg har sagt, at jeg gerne vil åbne bar(er) i USA, som er samme stil som Mikkeller Bar. Fordi der ikke findes barer, som ikke serverer burgere, pizza, øl i pintglas, ølskilte på væggene, høj musik i højttalerne osv. Præcis Mikkeller barens koncept, og der hvor den adskiller sig i forhold til mere eller mindre alle ølbarer i hele verdenen. Jeg har også sagt, at jeg er kommet længst med San Fransisco, men også har kigget på bl.a. Chicago, Philladelphia og NYC.”

Midtfyns Bryghus: Over 400 har meldt sig til generalforsamlingen/ aktionærfest den 5. maj.

Royal Strong Ale – over- eller undergæret?: Lidt her og der … (Kajs Ølblog)

Bryggeri Skovlyst: Nybro Kro sender Carlsberg og Coca Cola ud i kulden (Det Grønne Område)

Bryghuset Vendia: Øl til det cyklende folkefærd (Hjørring Nyt)

Klogere af øl: Øl gør mænd klogere! (video – TV2 Go’ Aften)

Sverige har nu næsten 60 bryggerier – sidste kom år kom der 11 nye. Salget af mikrobryg steg med 30 procent i 2011. Trendigt att dricka närproducerat (inklusiv video – SVT)

Øl dating: 2 Love Beer er nyt dating site for ølelskere.