Information: Topkarakter til to øl fra Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus ombygning3

Informations ølanmelder Niels Ivar Larsen har været forbi Nørrebro Bryghus, efter det har været igennem en omfattende ombygning. I dagens avis bedømmer han tre fadøl fra restaurantbryggeriet.

Black Lager fra Nørrebro Bryghus får topkarakteren seks point. Denne Schwarzbier smagte Niels Ivar Larsen sammen med Østers.

Min skepsis gøres til skamme, for nok er Black Lager perlende let og elegant i mundfølelsen, men tag ikke fejl, der er kolossalt megen smag i dens ristede malte: ristet brød, brændt kiks, bitter kakao, espresso og soja. Stoutens karakteristiske chokoladesødme må man være foruden, men den kan de mineralske, havvandssalte østers med fordel undvære.

Duck Duck Goose får ligeledes topbedømmelse med seks point. Denne Lambic har lagret et år, siden den blev frigivet ved Nørrebro Bryghus 10 års jubilæum.

Det er en ganske fantastisk vinøs, sherrytør sour ale, og den eneste jeg kender, som på vellykket vis er brygget med stikkelsbær. Dette giver sig til kende i aromaen, der også har indslag af lakrids, acetone, vineddike og grønne æbler, mens egetræsnoterne slår ganske kraftigt igennem i smagen. Er man til syrlige øl, kunne dette godt være det ultimative hit på de københavnske fadølshaner lige nu, hvor sommeren går på hæld.

The Whale får fem point – en US Wheat Ale med med cascade humle:

Whale er også mere gylden og transparent i sin lød end gullighvid og diset og skummer knap så viltert. Noterne af citrusfrygt, mango, tørret græs og fyrrenål er dog umiskendelige, men de krydrede undertoner af koriander smager knap nok igennem den stærkere humlebitterhed og det pift af hvid peber, som hvedegæren afgiver. Sprød, tør og meget let drikkelig.