Information: Three Floyds og Jacobsen får gode bedømmelser

Three Floyds Deesko

Informations ølanmelder Niels Ivar Larsen tester i dagens avis fire øl, der er velegnet til de varme sommerdage.

Deesko! fra amerikanske Three Floyds får fem af de seks mulige point. Niels Ivar Larsen kalder denne Berliner Weisse “mesterlig og legendarisk” og fortsætter:

Med farve som en mørk æblemost og citronskal og fenolsyre i næsen smager den af både bær, nødder, grønne æbler, salt og læder og dertil med en mineralitet, der leder tanken over på Chablis-vine. Dragende kompleks, og dog savnes måske en kende mere krop som stillads omkring nuancerigdommen.

Den genoplivede Camomile Dubbel fra Husbryggeriet Jacobsen får ligeledes fem point:

… Camomile Dubbel, som jeg har savnet, siden jeg sidst vederkvægede mig ved den – i 2006 – for dens charmerende frugtnotebouquet indpakket i slovensk Styrian Golding-humle: Abrikos, banan, belgisk gær, karamel, lakrids, og kamilleblomst, selvsagt, men i en overraskende underspillet tilstedeværelse, primært i eftersmagen.

Sundancer fra To Øl er en af “lifligste sommerøl”, som Niels Ivar Larsen kender. Den får fire point:

… holder så lidt som 2,7 procent, men alligevel er proppet med interessante smagsnoter i en grad, jeg sjældent har oplevet mage i en så alkoholsvag øl. Den indeholder både pilsner og hvedemalt, men især generøse doser af amerikansk humle med klassisk citrusaroma. Her er mandarin, mango, fyrrenål, våde blade og tørret frugt. Sprød, floral og bitter. Lidt vandet, vil nogen finde, men hvordan kan det være anderledes?

Lemon Ale fra Nørrebro Bryghus får fire point:

… der krydret med limeblade, citrongræs og et pift af ingefær, kan virke mere forfriskende, hvis “soldanserens” humlebid bliver i overkanten.