Information smager Kølster øl ved Kølsters Tolv Haner

Kølsters Tolv Haner

Informations ølanmelder Niels Ivar Larsen har smagt på tre øl fra Kølster Malt og Øl. Det skete i den nye ølbar Kølsters Tolv Haner på Nørrebro, København, der åbnede i december.

Per Kølster står bag Kølster Malt og Øl, som sønnen Esben Kølster også er involveret i. Nu har Esben så åbnet den nye ølbar i Rantzausgade 56, der kun har Kølster øl på de tolv haner. Kølster Malt og Øl er i høj grad et familieforetagende, som Per Kølsters sønner samt broderen Henrik Kølster deltager i. Per Kølster har i næsten to år været formand for Økologisk Landsforening – og jo Kølsters øl er økologiske.

Kølster Malt og Øl logo

Niels Ivar Larsen giver de maksimale seks point til Eno (6,6%). Den er brygget med enebærris – grene med nåle og små enebær:

Eno har som de øvrige smagte øl en brød- og frugtagtig næse, hvori enebær blander sig med abrikos og citrusfrugter foruden også træbark, tobak, hø, tørverøg og gin, blot mere kompleks og som sådan et eksempel på, at man kan nå det virkeligt udsøgte for ikke at sige ekstreme med relativt simple midler.

Fem point er der til Fyrrig (6,6%), der er brygget med friske fyrreskud:

Den dyborange Fyrrig domineres selvfølgelig af overvældende fyrrenålsaroma, men det virker hverken parfumeret eller som en gimmick. Skummet viger (for) hurtigt, og mundfølelsen er olieret. Frugttestere – banan, pære og grape – changerer med lægeurter, noter af græs og måske et strejf af medicinskab, men uden at være ubehagelig. Unik, elegant og i distinkt balance.

Perikon (6%) får ligeledes fem point:

Perikon-planten er et naturlægemiddel med dokumenteret gavnlige effekt på vinterdepressioner, så Perikon-alen kan nydes som ’lykke-øl’. Kroppen er let og duften moderat maltet, kornet med nuancer af bær, perikonblomster, lakrids og anis. Over ganen træder det florale tydeligere frem og glider over i noget nøddeagtigt. Mildt pebret i finalen og dog sød. En usædvanlig smagsoplevelse og ikke kun for novicer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *