Information: Seks point til To Øl Hibernate

To Øl Hibernate

Informations Niels Ivar Larsen har testet øl fra To Øl, Midtfyns Bryghus og amerikanske Green Flash.

Hibernate fra To Øl får de maksimale seks point:

En forfriskende hvedeale, der er ualmindelig god at prygle i røret på en solbeskinnet dag. Variationsbredden i hvedeøl er forholdsvis snæver, men her er der skruet mere op for humlen end vanligt for genren, og det klæder denne gyldent disede drik. Vi har den obligate citrus- og fyrrenålsaroma, de syrlige og svagt snerpende smagstoner fra brettanomyces og hvede med noter af kiks, hø, vilde jordbær og mangofrugt. Finalen er dvælende floral og frugtagtig, om end gærede toner også hænger ved. Og næsten IPA-bitter. En diskret, men mesterlig øl.

Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus får fem point:

Både bouquet og smag melder sig som fuldtonende sødme med tørrede frugter, karamel, kaffenoter, ristede malte og mængder lakrids. Der er masser af krop, og skønt mundfølelsen er en anelse klæbrig, er alkoholvarmen og den lange efterbitterhed genuint vederkvægende. Alt i alt en svedig skipperøl fra sømandsbyen, om end blæretangen, måske lidt skuffende, højest spiller med som spagfærdig undertone.

Saison Diego fra Green Flash får fire point:

Men hvis vi forestiller os, at vi stadig sidder på en solbeskinnet terrasse, vil bryggeriets sommer-saison-model, Saison Diego, kunne gøre glimrende fyldest. Morderlig delikat ser den ud med sin strågule lød og tætte hvide, drøje skumkrone. I næsen er citrus, pære, ingefær, kløver og fenol. I smagen tillige koriander og lime, hvid peber, kiwi og passionsfrugt. En livligt karboneret øl, men samtidig sprød og tør. Kompetent komponeret, vist så, men en lidt højere alkoholprocent til at ramme alle disse indtryk ind, ville have givet en klarere profil.

Læs mere: