Information: Ny Mikkeller SAS øl får topkarakter

Informations Niels Ivar Larsen bedømmer tre øl i dagens avis.

Mikkeller Wit Scandinavian Sky-High Witbier

En Mikkeller øl får de maksimale seks point. Det er den nye humlede hvedeøl Wit – Scandinavian Sky-High Witbier (5%), der er brygget eksklusivt til SAS business class. Snart kommer også Red – Scandinavian Sky-High Lager. Begge dåseøl er brygget ved amerikanske Sly Fox Brewing Co., hvor Mikkeller i forvejen får brygget dåseøl:

Skummet bruser lifligt op med god retention, mundfølelsen er mere cremet end prikkende, og med sin komplekse aroma af nyslået græs, ananas, morbær, mango og limefrugt og abrikos er Sky-High Wit tør og sprød som få andre øl. Smagen begynder som halvsød, men glider over i det markant bitre med indslag af koriander, belgisk hvedegær og appelsinskal. Frisk og frugtagtig er den.

4.1.1

Tyske Köstritzer Schwarzbier fra fad får fem point:

… forfinet aroma af karamel, ristet pumpernikkel, mørk frugt og pilsnergær. I smagen er vi et eller andet sted mellem kaffe og chokolade med antydning af blommer og fuldmodne kirsebær, der fører over i en jordagtig og humlet finish.

Prior Tongerlo Tripel fra belgiske Haacht får en katastrofal bedømmelse – blot et point kan det blive til:

Fedt hjælper det imidlertid, at abbediets norbertinermunke påberåber sig bryggeekspertise tilbage fra 1130, for mage til mislykket bryg skal man lede længe efter. Forestil Dem flydende lim tilsat kålstank, jordslåethed og noter af dimetylsulfid, dåsemajs og brækspand.